Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tjednik vlast:

Rusija u prosincu izbjegla nuklearnu katastrofu

podmornica Yekaterinburg
Englishrussia
15.02.2012.
u 00:09

Podmornica je prevozila atomsko oružje, torpeda, mine i nuklearne reaktore, piše Vlast, što je u suprotnosti sa službenim navodima prema kojima podmornica nije nosila oružje

Ugledni ruski tjednik Vlast objavio je da je Rusija izbjegla nuklearnu katastrofu krajem prosinca prošle godine, kada se zapalila podmornica na nuklearni pogon koja je prevozila atomsko oružje. Informacija tjednika Vlast u suprotnosti je sa službenim navodima, prema kojima podmornica Ekaterinburg nije nosila oružje.

Vlast se poziva na nekoliko izvora iz ruske mornarice, koji tvrde da je podmornica nosila interkontinentalne balističke projektile 16 R-29, od kojih je svaki bio opremljen s četiri nuklearne glave. Ove navode zasad nije komentiralo ni rusko ministarstvo obrane ni ured zamjenika premijera Dmitrija Rogozina, koji je zadužen za vojna pitanja.

Požar je buknuo u pristaništu u Rosljakovu, kada su iskre pri varenju zapalile drvenu skelu koja je držala 18.200 tona tešku i 167 metara dugu podmornicu. Vatra je prešla na gumu na podmornici, a vatrogasci su se s plamenom borili dan i noć prije nego što su podmornicu djelomično potopili i tako ugasili vatru.

Sumnja na službenu verziju priče pala je nakon što je tjednik Vlast izvijestio da je podmornica odmah nakon gašenja otplovila u mornaričku oružarnicu, što je neobičan potez za podmornicu koja nije navodno nosila oružje. Vlast navodi da je podmornica osim nuklearnog oružja nosila i torpeda, mine te dva nuklearna reaktora.

Komentara 11

Avatar priljepak
priljepak
07:15 15.02.2012.

Priča se da je svemu kriv ŠLAMPERAJ d.o.o za sve i svašta iz Konjščine, koj je izvodil radove. Istraga je ustanovila da njihovi delatniki nisu imali položene ispite zaštite na radu niti zaštite od požara a bormeš ni lečničkoga nebi baš samo tak dobili jer su svi stalno fest natankani. A skela, tu sam videl sama agacija i truli foslini. Pa to se vužga pri same pomisli na vatru. I ni istina da je krivo varenje nego je Joža varioc hitil čika i to direkt šljakeru Iveku za vrat a i dok se ovaj stepal kak lud mu je čik spuznul ravno pod jajca pa su mu se gače vužgale. Je, kaj je, je, jajca su ipak najvažnija pa iz je spasil tak da je gače ščupal i hitil ravno na skelu. I tak dok se on sa pregledavanjem štete na jajcima zabavljal je agacija planula i to je to. Onda kad se vužgalo nisu znali z vatrogasnima aparatima baratati i začas je bil cirkus. Dobro da se Štef predradnik snašel i jednostavno hitil tu mrcinu u more skupa sa skelom, pa se sama pogasila. Da ni, bi ve Konjščine vidli vatrometa s Rusije

Avatar ex osa
ex osa
09:34 15.02.2012.

zamalo izbjegla katastrofu.....????!!!!!!!!!!!!!!!! tko se imalo razumije u pravopis ovaj novinarski biser će chvatiti kako se katastrofa i desila???????

PR
&primjedba
06:19 15.02.2012.

Rusija u prosincu umalo izbjegla nuklearnu katastrofu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ponovo?! Neke stvari jednostavno nisu za Ruse, da barataju s njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije