Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitrano primirje

Rusija prekinula udare: 24 sata bez zračnih napada u Alepu

Sirija
Foto: Reuters
1/8
19.10.2016.
u 11:10

"Nije bilo zračnih napada od utorka ujutro do sada", kazao je Rami Abdel Rahman, direktor Sirijskog opservatorija za ljudska prava

Sirijska metropola Alep unazad 24 sata nije bila meta zračnih napada nakon što je Rusija prekinula udare, izvješćuju u srijedu nevladina organizacija i spasilačke službe, dok se sukobi nastavljaju na terenu.

Moskva, glavni saveznik predsjednika Bašara al-Asada, najavila je u utorak prekid napada svojeg zrakoplovstva kao i režima na pobunjenički dio drugog grada u Siriji.

Do prekida dolazi prije stupanja na snagu "humanitarnog primirja" koje je također najavila Moskva i koje bi trebalo načelno omogućiti evakuaciju civila i pobunjenika koji to žele iz istočnih četvrti metropole.

"Nije bilo zračnih napada od utorka ujutro do sada", kazao je Rami Abdel Rahman, direktor Sirijskog opservatorija za ljudska prava. "No, još uvijek ima sukoba na nekoliko fronti uz rubove pobunjeničkih četvrti, posebice u Starom gradu", uz minobacačku paljbu režima i rakete koje ispaljuju pobunjenici, naglasio je on.

>> Kratkotrajna stanka: Rusija i Sirija prestale s bombardiranjem Alepa

Ključne riječi

Komentara 4

GV
golub Vaso
15:57 19.10.2016.

štakori izlaze, aleppo uskoro slobodan

Avatar jerko.cvein
jerko.cvein
12:56 19.10.2016.

Zasto nepisete o Belgiskim F-16 koji su jucer bombadirali Alepo ?

DU
Deleted user
11:48 19.10.2016.

Kada već pišete o primirju onda ste mogli izvjestitelji o tome kako su neki pobunjenici otišli iz grada. U kolonama autobusa čija su stakla bila prekrivena da se ne vidi kako iz grada zapravo odlaze američki vojni instruktori. Samo zato je primirje ovako kratko jer je amer arlaukajući ipak morao na koljenim moliti da ih se pusti iz grada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije