Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETOSTI

Rusija optužila NATO za demonizaciju: 'Ne postoji prijetnja s istoka'

nato et al.
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
10.07.2016.
u 16:09

"Savez koncentrira svoje napore na zaustavljanje nepostojeće prijetnje s istoka"

Rusija je danas optužila NATO za "demonizaciju" nakon što je Savez odlučio povećati broj vojnika na svojim istočnim granicama zbog onoga što Moskva naziva "nepostojećom" prijetnjom.

NATO je u petak na summitu u Varšavi odobrio raspoređivanje četiri bojne u Estoniji, Latviji, Litvi i Poljskoj koje strahuju od moguće intervencije Rusije nakon ruske aneksije ukrajinskog poluotoka Krima 2014.

No, Moskva tvrdi da nije nikakva prijetnja i optužuje NATO da ju demonizira kako bi odvratio pozornost od vlastite destruktivne uloge, priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

"Savez koncentrira svoje napore na zaustavljanje nepostojeće prijetnje s istoka", stoji u priopćenju.

Veleposlanici članica NATO-a sastat će se u srijedu u Bruxellesu s ruskim veleposlanikom Aleksanderom Gruškovim i izvijestiti ga o odlukama sa summita.

Njemačka, vodeća europska sila, među onima je koji su tražili da NATO obnovi dijalog s Rusijom.

"Pozdravljam odluku o sazivanju sastanka Vijeća NATO-Rusija u srijedu, odmah nakon Varšave", izjavio je njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier.

"To je prilika da se pojasne odluke iz Varšave i ponovno uspostavi ozbiljan dijalog s Rusijom, osobito o složenim pitanjima našeg mirovnog plana i sigurnosne strukture u Europi", dodao je.

>> Predsjednica Grabar-Kitarović: Ovo je bila izvanredna prigoda, posebice sinoć za večerom

Komentara 16

Avatar abcd
abcd
20:24 10.07.2016.

Prijetnja Europi su Sjedinjene Teroristicke Drzave, fasisticki rezim iz tel aviva te ISIL. Uvesti im sankcije i adio.

YE
Yesenin
18:27 10.07.2016.

Naravno da od Rusije ne postoji prijetnja i to Washington jako dobro zna. Da,Washington, a ne "NATO", jer USA su centar tog zla. Svo ovo podizanje napetosti je zapravo dio propagandno-ekonomskog rata koji se vodi protiv Rusije:drzati cijene energenata niskima,zadrzati sankcije,a narocito prisiliti Rusiju na novu utrku u naoruzanju koju ona ne moze pratiti. Naravno da se americki imperijalisti nece zaista usuditi napasti; pa izgubili su sve ratove od korejskoga,vijetnamskoga i svih drugih asimetricnih sukoba do danasnjih u Afganistanu i Siriji. Kada konacno dodje kraj Americi,svijetom ce zapuhati neki bolji,zdraviji vjetrovi. Amen!

Avatar commentator
commentator
19:17 10.07.2016.

Sva ta "zavezna" mehanizacija kao da "moli da bude zbombana."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije