Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza u Ukrajini

Rusija obećala odgovoriti ako joj EU nametne nove sankcije

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
06.09.2014.
u 16:30

- Što se tiče novog popisa sankcija od Europske unije, ako prođu, nesumnjivo će biti reakcije s naše strane - izvijestilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Rusija je obećala odgovoriti ako joj Europska unija zbog krize u Ukrajini nametne nove sankcije, javlja BBC.

Sankcije će, kako je izvijestila Europska unija, biti nametnute u ponedjeljak ali bi kasnije mogle biti ukinute ako Rusija povuče vojnike iz istočne Ukrajine i promatra tekuće primirje. Novim se sankcijama namjerava pojačati gospodarski pritisak na Rusiju, a trebale biti biti usmjerene i protiv više ruskih pojedinaca. Naime, na listu onih kojima je zabranjen ulazak u EU i čija je imovina zamrznuta trebale bi biti dodane još 24 osobe.

- Što se tiče novog popisa sankcija od Europske unije, ako prođu, nesumnjivo će biti reakcije s naše strane - izvijestilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Podsjetimo, jučer su Ukrajina i proruski pobunjenici  potpisali sporazum o prekidu vatre. Čini se kako se primirje zasad uglavnom poštuje no bilo je izvještaja o pucnjavi.

>> EU će bojkotirati Mundijal u Rusiji? 

>> Ukrajina i proruski pobunjenici dogovorili prekid vatre!

Ključne riječi

Komentara 38

KI
Kissinger
21:23 06.09.2014.

Amerikanci su protivno međunardonom pravu na koje se sad pozivaju kad je u pitanju Ukrajina stvorili drzavu Kosovo i tamo još postavili svoju najveću vojnu bazu u Europi - Bond, a ministar obrane i još njih pri vrhu su postali vlasnici većine udjela u rudnicima Kosova . To je ta demokracija, njima je sve dozvoljeno i vi većina ovdje ne vidite tu ništa sporno , a trebalo bi . Dok kad je u pitanju Rusija i njihova zajednica u Ukrajini , kojoj je oduzeto nasilnim putem pravo na jezik i nacionalno izjašnjavanje i to je većini ovdje pogrešno ?! Tko je ovdje slijep?

BF
brkonja fra brkati
22:54 06.09.2014.

marsovac,za razliku od tebe ja jesam Hrvat i to ne krijem,Ti nisi,ali govoriš u naše ime nas.Tipično za mossadovsko-šoroševske provokatore.

Avatar jigaboo
jigaboo
01:27 07.09.2014.

Nadam se da će Rusija zatvoriti snadbijevanje plina i nafte za cijelu Eu!! Dovoljno su popuštali i nadam se da će stvarno oštro odgovoriti na nove sankcije, Činjenica da ove sankcije koje je Europa uvela Rusiji osjete prvenstveno oni bogati tj, oligarsi koji posluju sa Europom. Ali za razliku od Rusije većina europskog stanovništva će osjetiti ove sankcije.. zbog toga što ih većina već živi u izobilju, skoro u savršenom svijetu,navikli su na brzu hranu,skupe restorane, skupa auta,ljetovanja po cijelom svijetu. A takav lagodan način života bi se preko noći mogao promijeniti. Ukoliko se Rusija odluči za tako drastčne sankcije?.. Onda sa sigurnošću možemo oćekivati europsko proljeće, ali.ne rat..nego opće nezadovoljstvo i protivljenje sankcijama prema Rusiji jer će ih naskuplje platiti obični radnici EU-a. A večina Rusa živi veoma skromno na pragu siromaštva pa njima je svejedno hoče li jesti krumpir,meso ili ribu, imaju svoje otrcane Lade ili ih nemaju?.. oni su navikli na takav život i puno će lakše prihvatiti sankcije i priviknuti se nastaloj sitoaciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije