Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 25. svibnja

Rusija nudi SAD-u i koalicijskim snagama zajedničke zračne udare u Siriji

sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
20.05.2016.
u 16:35

Rusija predlaže da mete tih zračnih udara također budu konvoji s oružjem, uključujući one koji ulaze u Siriju iz Turske

Rusija je predložila Sjedinjenim Državama i koaliciji koju predvode da počnu zajedničke zračne udare u Siriji 25. svibnja na pripadnike Fronte al-Nusre i druge pobunjenike koji ne poštuju primirje, izjavio je danas ruski ministar obrane Sergej Šojgu.

Rusija predlaže da mete tih zračnih udara također budu konvoji s oružjem, uključujući one koji ulaze u Siriju iz Turske.

Šojgu je rekao da je taj prijedlog koordiniran sa sirijskom vladom i da je razmotren s američkim vojnim stručnjacima u Amanu u Jordanu.

Rusija zadržava pravo da jednostrano gađa one pobunjenike u Siriji koji ne poštuju primirje, rekao je Šojgu na sastanku ministarstva obrane, a prenijela je državna televizija.

>> Turske i koalicijske snage gađali Islamsku državu u Siriji, ubijeno 27 militanata

>> Tajni sporazum o podjeli Bliskog istoka

Komentara 8

Avatar superhik74
superhik74
18:43 20.05.2016.

Kako sram nije te Ruse, udarati po nasim ISIL-ovcima i AlQaidi ? Pa jesu li oni totalno izgubili kompas, vec 5 godina mi ih s nasim NATO saveznicima obucavama I naoruzavamo a Rusi bi sada da majka ubije vlastito djete ? Pod hitno treba te Ruse urazumiti, nije jos niti 5 miljuna izbjeglica potjerano u EU. Neka se strpe malo ti Rusi, EU i mi s njima moze bez problema absorbirati barem 20 miljuna islamista. Rusi bi sada kompletan plan pokvarili.

RA
ranko75
17:55 20.05.2016.

Kako da ameri tuku svoje,nezgodno je to!

PL
@ploto@
22:51 20.05.2016.

Problem ruskog ulaska u Siriju je taj da se Izrael ne može proširiti na sirijski teritorij,osim Golanske voisoravni koju drže okupiranu.Da,to je jedna od najvažnijih stvari kad je organizirano Arapsko proljeće i to u Izraelu,a ne u Washingtonu,koji je samo izvršitelj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije