Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
analiza
Povratak na članak

Rusija je gurnula Srbiju u rat kako 
bi izbacila Njemačku 
s Balkana

Rusija je pokrenula mobilizaciju i nije odgovarala na njemačke apele. Svjetski rat postao je neizbježan

Komentari 6

SU
superfinta
11:35 12.07.2014.

Nebi se slozio da je Rusija gurnula Stbiju u Rat.Po mom zaznanju prije je to Englesko djelo.Iz knjige Rat iznad Balkana sasnao sam,da su Englezi prisutni u Srbiji od zadnjeg balkanskog rata.

VL
PL
@ploto@
12:54 12.07.2014.

superfinta - točno tako.Autor je upotrijebio spin da bi sačuvao pravog krivca,a to je britanska kruna i na tom spinu gradi potpuno promašenu konstrukciju.Ruska carska obitelj je stremila prema integraciji sa Europom,što je najviše smetalo Englezima jer bi to bitno ograničilo njihov utjecaj nad Europom.

VL
SK
sladja_kava
12:27 12.07.2014.

Rusija je gurnula Srbiju u rat kako 
bi izbacila Njemačku 
s Balkana ps:novinaru a zasto bi njemacka bila na balkanu ili bilo koja tkz:sila?

VL
RA
ranko75
13:20 12.07.2014.

Upravo je Njemacka i htjela da napadne Rusiju,pa je Austrougarsku uputila da stavi unapred neprihvatljiv ultimatum.Maska je pala kada je Srbija izmlatila austrougarsku,pa se je morala umesati sama Njemacka,jer Austrougarska nije mogla da savlada Srbiju.Obrnuto,da bi zastitio Srbiju,car Nikolaj je usao u rat koji mu nije bio potreban, i da ga nije bilo,mozda ne bi bilo i revolucije.

VL
XA
xaron
17:17 12.07.2014.

Iznad naslova članka piše : Analiza . To je vjerojatno neka greška u editiranju.

VL
HI
HISTORIK
04:16 13.07.2014.

TATIĆU FALE TI DETALJI ZA TVOJU TEZU. Pogledaj članak Ljubomira Jovanovića u Pravdi iz 1934. ili istraži vojnog atašea Rusije u Beogradu Viktora Artamanova koji je kasnije kao bijeli general dospio u Jugoslaviju. Vidi Politika - 1930. br. 8097.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.