Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijena benzina
Povratak na članak

Rusi se boje jeftine iranske nafte

Cijena ruskog benzina je među najnižima u Europi. Ali, tomu se ni malo ne veseli ruska naftna industrija, kao ni ruska vlada.

Komentari 33

Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
11:42 31.07.2015.

Da Rusija strahuje zbog iranske nafte spriječila ukidnje sankija Iranu u Viječu sigurnosti. Največu korist će imati upravo Rusi.

VL
MX
Mister X
11:23 31.07.2015.

A stanje će se zacijelo još pogoršati. Nakon ukidanja sankcija Iran bi mogao preplaviti europsko tržište jeftinijom naftom. Što znači da se i Hrvati mogu veseliti i konačno voziti sa 3 kune po litri da moderni čovjek živi fino ugodnono što dolikuje stoljeću u kojemu postoji ! A ne da kopa po kontenjerima da bi se prehranio .... Ili i da je nafta i zabadava ima da jede i dalje iz smeća i da se mući radi do smrti i tako uživa u demokraciji ..... i slobodi traženja hrane !!!

VL
MX
Mister X
11:27 31.07.2015.

Politika i život ako vam nariktam možete svi živjeti u raju ; a ko vas proglasim Isilovcima imate pakao a pošto ste i vi drugi ""grješnici""" ili stoka sitnog zuba kopajte po kontenjerima ili strahujte i radite do kraja ...

VL
PE
pessimus
15:58 31.07.2015.

koja je svrha prepisivanja ovih člančuljaka deutsche welle?

VL
DU
Deleted user
14:31 31.07.2015.

Niste nikada napisali da se raspalo članstvo opec jer je Saudijska Arabija odbila Američki prijedlog da ne prodaje svoj višak nafte pa je tržište bilo preplavljeno sa viškom nafte. Zato se Saudiska Arabija i sastala sa Rusima jer je zahladio odnos sa Američkim saveznikom koji im to ne može oprostiti.

VL
Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
12:34 01.08.2015.

SSSR je pao zbog vlastitih slabosti i najveću prijetnju predstavljaju sami sebi, nego sve one sile zla koje toliko reklamiraju. Rusija ima ogromne zarade koje ostvaruje zahvaljujući izvozu nafte i plina ali to nije ni 5% koliko imaju energenata ii prirodna bogatstva a još nisu modernizirali svoju ekonomiju. Bogatstvo troše samo na razvoj oružja i ratove. Da nisu odveli većinu stanovništva u omču siromaštva ne bi se Ukrajina odvajala nego bi još sigurno ušla u ekonomski savez s Rusijom a ovako mogu birati samo manje zlo između oligarha i euro-kapitalista.

VL
Avatar nekakav
nekakav
16:59 01.08.2015.

ove tekstove pišu djeca sa praznicima, ili im netko blizak? rusi se boje jeftine iranske nafte. da, zato sve ove godine tom istom iranskom naftom trguju, preprodaju. kao što vidimo, rusko gospodarstvo i dalje proizvodi (eto, i dalje dižu uu u svemir teret, a pogodite koja zemlja iz g7 to ne može), živi se i radi. možda znate, pokreću program davanje lijepog komada zemlje na dalekom istoku, besplatno, i prvi dojmovi na temelju upita su obećavajući. mogli bi večernjakovci malo u rusiju, da vide da se u rusiji promijenilo malo više toga od samog tečaja dolara, tj. rublje. rusija je oduvijek europu smatrala dekadentnom, nekulturnom, i jako podložnom tuđim utjecajima. rus već par stoljeća od europe očekuje samostalnost, neku čvrstinu. a dobija američkog ne savzenika, nego podložnika. i 70 godina nakon 2. sv. rata njemačka je okupirana. inače, što radi 37 vojnih baza amerikanca u njemačkoj, kao slobodnoj, neovisnoj državi? a bilo ih je... preko 200. rusija je veliki proizvođač nafte i plina, i to je njezina prednost, jedna od rijetkih. zbog sankcija zapada (da, sankcije su to) rusija nije u mogućnosti jednostavno uvesti suvremenu tehnologiju, posebno kompjutere. kako je svjetska banka i mmf rusiju uništila skoro, upropaštena i i ona mala proizvodnja modernih uređaja, i tek je dolaskom putina na vlast počela modernizacija, i gradnja tvornica. jeftine nafte se u prvom redu trebaju bojati na zapadu. jer neće biti ogromnih profita njihovih kompanija, a niti velikih prihoda proračuna država. ako već ne možete spavati zbog propasti rusije, ajd onda bacite pogeld na zbivanja u američkom naftnom sektoru, kolko novih bušotina za fracking su napravili u zadnjih godinu i pol, kolki pad prihoda ima recimo exxon, i tak odalje. ako je nafta pojeftinila za 50%, a cijena benzina na benzinskoj jedva 20%, ajmo malo propitati to slobodno tržište, dal zbilja funkcionira samoregulirajuće, ili je riječ ipak o dobroj staroj planskoj privredi, koju su generacije američkih ekonomista studirale u rusiji.

VL
HO
homofob
15:42 31.07.2015.

Kada bi Iran zadovoljio sve uvjete inspekcije u slijedecih mjesec - dva iranska nafta se ipak nece pojaviti na trzistu jos barem godinu dana osim mozda male kolicine koje su vec mjesecima u terminalima jer tehnnologia je u losem stanju i trebat ce vremena popraviti i osposobiti sve za eksploataciju - to su procjene strucnjaka koji su pregledali postrojenja i cekaju dizanje zabrane trgovine da posalju djelove i tehnicko osoblje. Jednom kada ce Iran pocet izvoz ta ce nafta pretezno na daleki istok.

VL
Avatar mason
mason
17:31 31.07.2015.

Kad u Rusiji ogladni narod za par godina Putin ce biti objesen,molit ce on boga da ga izruce u Hag,ali nece imati srece kao Milosevic.Rusi su opasni kad piju na prazan stomak.

VL
Avatar Sidewinder
Sidewinder
11:34 31.07.2015.

Eto vidiš, umjesto da Rusi novac ulupaju u ekonomiju oni sve u propagandu pa hrane tipove kao ti.

VL
Avatar Sidewinder
Sidewinder
11:40 31.07.2015.

Veliki neuspjeh ruske propagande… konkretno ovdije na Večernjem i „Barometru“ svi ruski trollovi su odradili jako loš posao. Lupanje minusa i članci o demonizaciji Amerike, GMO-a i protivžidovska propaganda nisu donjeli nikakve rezultate…cijena nafte pada, s njom i ruska Rublja i ruska ekonomija (jako se uopće da nazvati ekonomijom). Ruski trollovi će za ovaj neuspjeh završiti u nekom gulagu na Sibiru a Vladimir Putler, nakon propasti Rusije na sudu za medjunarodne zločine.

VL
Avatar Sidewinder
Sidewinder
11:24 31.07.2015.

Tako je to kad ništa ne proizvodiš i ovisan si o izvozu energenata. Umjesto ulupanja novca u propagandu i ostale mehanizme očuvanja diktature mogli su transformirati ekonomiju. Ali Rusima ekonomija nikad nije bila jača strana, zato će opet izgubiti i ovaj hladni rat, Rusija će se raspasti a Putin završiti u Haagu na sudu za ratne zločine.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.