Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U UKRAJINI

Rusi napali Kijev s dronovima kamikazama. Kličko: 'Ostanite u skloništima'

Kyiv Mayor Klitschko visits the place of morning Russian military strike in central Kyiv
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS
1/9
17.10.2022.
u 09:25

U tijeku je gašenje požara na uništenim građevinskim objekatima i rušenje šute", objavio je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

Ruski dronovi kamikaze napali su jutros oko 6 sati ujutro (po lokalnom vremenu) Kijev gdje je odjeknuo veći broj eksplozija. U napadu je oštećen veći broj zgrada te da je došlo do požara u jednoj od njih.

" Kao rezultat napada bespilotnih letjelica kamikaza, dogodila se eksplozija u stambenoj zgradi u četvrti Ševčenko u glavnom gradu. Trenutno je iz njega spašeno 18 osoba. Prema preliminarnim informacijama, pod ruševinama su ostala dva stanara. Akcija spašavanja je u tijeku. U tijeku je gašenje požara na uništenim građevinskim objekatima i rušenje šute", objavio je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

On je ranije apelirao na građane Kijeva da ne idu u centar grada ako nemaju potrebe za time.

"U središtu glavnog grada promet je blokiran na dionicama nekoliko ulica. Apeliram na stanovnike Kijeva: ne idite u centar grada bez prijeke potrebe. Također, nemojte ignorirati sirene. Budimo svjesni i pobrinimo se za vlastitu sigurnost. Stanimo zajedno!", naveo je Kličko.

Kyiv Mayor Klitschko visits the place of morning Russian military strike in central Kyiv
1/9

Nakon što su krenuli napadi, pozvao je građane da ostanu u skloništima.

"Eksplozija u okrugu Ševčenkiv, u središtu glavnog grada. Sve službe su na terenu. Detalje ćemo objaviti kasnije. Zračna uzbuna se nastavlja, ostanite u skloništima", poručio je.

Pročitajte OVDJE što su dronovi kamikaze.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije