Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
deložiraju klimatske aktiviste

Ruše cijelo njemačko selo Lützerath da prevladaju energetsku krizu

13.01.2023.
u 10:42

Odluka o preseljenju stanovnika Lützeratha i još nekoliko susjednih općina donesena je u skladu s novim planom eksploatacije ugljena, čime će se "samo privremeno povećati korištenje lignita". Kako navodi Njemačka tiskovna agencija (DPA), zona eksploatacije ugljena u rudniku Garzweiler prostire se na više od 100 četvornih kilometara.

Komentara 6

Avatar nekakav
nekakav
13:58 13.01.2023.

dal bageri koji ruše imaju dizelaše koji ispunjavaju normu euro7?

ST
stefj
12:55 13.01.2023.

Eto, to možete zahvaliti zelenima...

DU
Deleted user
12:05 13.01.2023.

Jel vidiš kad stisne kako se zaboravljaju ekološki ideali...... Znači, može preko zime temperatura ko u Alexandriji, a preko ljeta ko u Bahreinu, samo nek se ugodno živi, mraz će ostati u analima davne prošlosti...... Pade u vodu inicijativa o fosilnim gorivima i struji......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?