Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jer je prosvjedovao

Rus osuđen za širenje \'gej propagande\' među maloljetnicima

Nikolai Alekseyev
gayrussia.eu
04.05.2012.
u 21:00

Nikolaj Alekseyev pritvoren je prošlog mjeseca jer je, nakon što su mu vlasti zabranile organiziranje gej parade, na zgradu gradske skupštine zalijepio natpis \'\'Homoseksualnost nije perverzija\'\'.

Borca za prava homoseksualaca Nikolaia Alekseyeva sud u Sankt Petersburgu osudio je za širenje ''gej propagande'' među maloljetnicima te kaznio globom od 5000 rubalja ( oko 950 kuna), piše Russia Today.

Nikolai je pritvoren prošlog mjeseca jer je, nakon što su mu vlasti zabranile organiziranje gej parade, prosvjedovao ispred zgrade gradske skupštine s natpisom ''Homoseksualnost nije perverzija''. Bio je to njegov bunt protiv kontroverzne izmjene zakona kojom je onemogućeno ikakvo javno isticanje homoseksualnosti. Također, za takav prekršaj propisana je i novčana kaznu u maksimalnom iznosu čak stotinu puta većem negoli je dodijeljen Alekseyevu. Kako su mnogi ljudi, uključujući i djecu, vidjeli taj natpis, vlasti su Nikolaia pritvorile te protiv njega pokrenule sudski proces.

Ako viši sud u Sankt Petersburgu potvrdi presudu protiv njega, ruski aktivist žalit će se na presudu Ustavnom sud, a zatim i Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Komentara 11

MA
malamlak
21:37 04.05.2012.

Tako to rade oni koji štite svoju djecu i žele mlad i zdrav naraštaj, hebote naši pederi i lezbe dođu klincima pred školu dijeliti kondome, srećom su došli pred Vokićkinu gimanziju pa ih je najurila, a i ja bih im pozvala policiju i podnjela kaznenu prijavu!

LU
lucio2
22:52 04.05.2012.

Jos jedan od mnogih pokazatelja da Rusija debelo kaska za normalnim svijetom. Cak i vise nego Hrvatska...

M1
Mozart 1000
21:28 04.05.2012.

Najprije su ga pritvorili.....ali to njemu ne znaci nista pa on s zakonom se nateze...pa ga zakon ponovo u zatvor ....a onda kasnije on na slobodu pa ponovo izaziva....bude brzi od zakona pa pobijegne u americku ambasadu.....dodje do diplomatskog spora....Amerika mu ponudi vizu za studij u Americi.....ruska vlast ako je pametna jos mu dade za kartu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije