Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napustio remetinec

Rubala položio jamčevinu od 150.000 eura pa izašao na slobodu

drago rubala (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
29.12.2011.
u 13:19

Rubali su oduzete putovnice, morat će se javljati sucu istrage i ne smije napuštati prebivalište

Dr. Drago Rubala danas oko 16 sati izašao je iz zatvora u Remetincu jer je položio jamčevinu od 150.000 eura. Osim toga, svakih 14 dana morat će se javljati sucu istrage. Oduzete su mu hrvatska i slovačka putovnica, jer ima dvojno državljanstvo. Ne smije napuštati prebivalište, odnosno Veliku Goricu i Zagreb.

>>Dr. Dragi Rubali prisluškivali su čak i automobil

Drago Rubala, jedan od glavnih aktera priče o lažnim invalidskim mirovinama, jučer je zajedno sa suokrivljenicima ponovno doveden u USKOK da bi se očitovao o još jednom nalogu za proširenje istrage. Riječ je o istrazi pokrenutoj u listopadu protiv 34 osobe, a među Rubalinim suokrivljenicima su i dr. Vinka Luetić Herman, dr. Ivan Ostoić, dr. Dragica Margeta Ostoić...

Sumnjiče se za udruživanje radi počinjenja djela, primanje i davanje mita, zloporabu položaja i ovlasti, protuzakonito posredovanje, a prema USKOK-u, djela za koja se sumnjiče počinjena su od kraja 2010. do listopada 2011. U tom razdoblju, smatra USKOK, osumnjičenici su pronalazili zainteresirane osobe kojima su za 2000 do 5000 eura naknade "sređivali" invalidske mirovine.

Dobiveni novac dijelili su među sobom, a koliko su na taj način "zaradili", zasad se ne zna.

Ključne riječi

Komentara 111

SB
sbiki13
16:11 29.12.2011.

pa bože mili ova hrvazska je puna lopova pa ovo nema nigdje u svijetu fuj sramota živa za pošteni narod sve ih treba na goli otok.

Avatar Piruška
Piruška
16:11 29.12.2011.

Taj Rubalo je toliko koštao ovu jadnu državu da je fakat glupo da ga se pušta na slobodu. Treba ga osuditi na doživotnu robiju i sve mu zapljeniti !

DU
Deleted user
20:35 29.12.2011.

lopov iritantnog glasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije