Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vraćen u HDZ

Kosor: Rošin laže, nisam naredila da ga izbace

kosor (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/4
12.03.2012.
u 13:59

Prvostupanjsko tijelo nije nas uvjerilo da postoje razlozi za brisanje Jerka Rošina iz stranke, rekao je predsjednik Visokog suda časti HDZ-a Florijan Boras.

– Rošin laže, nisam naredila da ga izbace – poručila je J. Kosor nakon što je Jerko Rošin izjavio kako vjeruje da je predsjednica HDZ-a tražila njegovo izbacivanje iz stranke.

Inače, Jerko Rošin vraćen je u HDZ. Tog bivšeg saborskog zastupnika danas je Visoki sud časti stranke odlučio vratiti natrag u HDZ i to jednoglasno. Prije dva mjeseca Rošin je i sam zatražio pisanim putem da mu se objasne razlozi izbacivanja te da se taj postupak naknadno promisli.

– Što reći nego da mi je drago što su tako odlučili jer je to dokaz da u HDZ-u još uvijek postoje zdrave snage koje će uložiti energiju u vraćanje digniteta stranke. Osobno mi je to velika satisfakcija i nadam se da ću poslužiti kao primjer drugima da ne prihvaćaju olako sve odluke vodstva nego da se bore za sebe – kaže Rošin koji je iz stranke izbačen nakon što se u medijima potužio na izborne rezultate HDZ-a, na loš rad u stranci te nakon što je rekao kako za takvu situaciju svi trebaju preuzeti odgovornost.

– Prvostupanjsko tijelo nije nas uvjerilo da postoje razlozi za brisanje Jerka Rošina iz stranke. Nisu nam dali jake argumente kada je i kako on to nanio štetu HDZ-u. Paušalna odluka da je svojim medijskim istupima naštetio stranci bila nam je nedovoljna – poručio je predsjednik Visokog suda časti HDZ-a Florijan Boras.

Na sjednici suda časti isto je tako odlučeno da se iz stranke brišu svi koji su se učlanili protivno statutu, bilo da su već došli do svoje članske iskaznice ili je još uvijek nemaju. Što se tiče pak Tomislava Karamarka, jednog od kandidata za novog šefa stranke, Visoki časni sud nije raspravljao o njegovu slučaju, a vjerojatno i neće jer je Karamarka natrag u HDZ pozvalo središnje tijelo stranke koje po statutu na to ima pravo.

Osim toga, nijedan prigovor na račun ponovnog učlanjenja Karamarka u stranku Visoki časni sud nije dobio, a sud je tijelo koje isključivo postupa na temelju zahtjeva. Kao i Karamarko, ni Ivić Pašalić nije bio tema sjednice Suda.

Komentara 134

BI
bilikamen
14:28 12.03.2012.

Izbačenog Jerka Rošina Visoki sud časti HDZ-a vratio u stranku --------------------------------------- Ovo je još jedan dokaz kakva je to stranka a i kakva je osoba Jerko. kad bi mene netko izbacio od nekud i zatvorio vrata zamnom, nema šanse daa ja ta ista vrata ponovo otvaram. Jako nisko....................bljak.

OB
-obrisani-
14:29 12.03.2012.

he he he ...ova bagra se svakim danom....sve više zakopava

MA
matej85
13:57 13.03.2012.

jedina koja laže je jadranka kosor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije