Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAGA

Ronioci s kamerama istražuju poplavljeni rudnik u Kini

rudnik u Kini
03.04.2010.
u 12:25

U unutrašnjosti rudnika u provinciji Shanxi ostalo je još od poplave prošle nedjelje zarobljeno 153 rudara. Otkucaiji koji su iznutra dopirali u petak, u subotu se nisu ponovili

Spasilački timovi počeli su jučer ulaziti u rudnik u Kini koji je poplavljen još prošle nedjelje, nakon što su se u petak čuli udarci iznutra koji su potkrijepili nade da u rudniku još ima preživjelih rudara.
U unutrašnjosti poplavljenog rudnika u provinciji Shanxi ostalo je zraobljeno 153 rudara. Šest ronioca i 13 spasilaca ušli su u rudnik s podvodnim kamerama, ali za sada još nemaju nikakvih dobrih vijesti. Otkucaji koji su pojačali napore spasioca također su u međuvremenu utihnuli.

U neposrednoj blizini rudnika je tristotinjak spasilaca i 156 pripadnika medicinskog osoblja s opremom, spremni da na licu mjesta pomognu unesrećenima ako se ijedan od njih uspije izvući živ iz jame. Intenzivno se radi na ispumpavanju vode iz rudnika.
U vrijeme nesreće u rudniku je bilo 261 rudar, ali ih je 108 spašeno.
Riječ je o najvećoj rudarskoj nesreći u Kini od 2007. godine kada je u sličnom incidentu poginuo 181 rudar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije