Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera s kamionima

Rončevićev pomoćnik poriče da je ikoga favorizirao

\'01.12.2010. Zagreb, Hrvatska - Sudjenje bivsem ministru obrane Berislavu Roncevicu i njegovom pomocniku Ivi Bacicu zbog afere Kamioni. Photo: Petar Glebov/PIXSELL\'
Petar Glebov/PIXSELL
02.12.2010.
u 15:21

Sve što sam radio, radio sam po nalogu državnog tajnika Mate Rabotega i ministra Rončevića, tvrdi drugooptuženi Bačić

Ivo Bačić, koji je sa svojim bivšim šefom Berislavom Rončevićem optužen za štetu od 10 milijuna kuna u aferi s nabavom kamiona za HV, u svojoj je obrani istaknuo da nikakva dogovora ni favoriziranja bilo kojeg ponuđača nije bilo.

– Poričem da sam s ministrom Rončevićem bilo što dogovarao o izboru ponuđača ili nekoga favorizirao. A sve što sam radio, radio sam po nalogu svojih nadređenih, bili su to državni tajnik Mate Raboteg i ministar Rončević – izjavio je Bačić, koji je bio pomoćnik ministra.

Opisao je kako je došlo do toga da se u izravnoj nagodbi kamioni kupe od Eurokamiona, nakon što je nadmetanje moralo biti poništeno, a novac predviđen za vozila valjalo je potrošiti do kraja godine. Bačić kaže da je Slavena Zdilara, načelnika u MORH-u, pitao što je s ostalim ponuđačima i da mu je Zdilar rekao da ne zna, ali da će o tome pitati svog suradnika Rudolfa Klicpera. Bačić ističe i da je postignuto sniženje cijene tri posto.

Komentara 4

KU
kukuriku
17:02 02.12.2010.

pa ako su platili visé.., jer nisu stili Mesic-MAN kamijone.., pa nemore se sada vratiti u 2004.-tu ??...(a di vam je nesta oni clanak-di Sanader masé sa papirima i govori da je MAN-korupcija??)..ili ste ga maknuli po direktivi ??

OB
-obrisani-
17:37 02.12.2010.

Pa juče sam vam objašnjavao da kamiončeviću i Bačiću ni na kraj pameti nije bilo drpit lovu za KRADEZE. Pa kaj je vama, ste vi nori??? Kak ste upoće došli do takvog nelogičnog imbecilnog zaključka??? Da ste rekli da je opral lovu ua SDP, eeeeeee to je već nekaj drugo. To more bit. Paće to bi bilo vrlo vjerojatno. Al ovo kaj vi pripovedate je glupost, živa glupost. verujte meni pa kad sam ja lagal ili bil prevrtljivo govno ili đubre lažljivo ili danas jedno sutra drugo. Ma dajte molim vas, Boris Kunst

OB
-obrisani-
18:22 02.12.2010.

Rončević prebacuje krivnju na svoga pomoćnika ,kako bi sebe rasteretio,a pomoćnik ne priznaje ništa. Eh Bačiću,Bačiću sram te bilo ,priznaj i guli zatvor umjesto svoga šefa,ti si mlad i tvoja guza može još svašta podnit,,,kad si prima pare onda nisi nijeka a ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije