Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kućni pritvor

Roman Polanski možda ipak neće biti izručen SAD-u zbog silovanja

Roman Polanski
Foto: Reuters/PIXSELL
07.01.2010.
u 12:40

Odvjetnici poznatog redatelja zatražili su da ga sud u Los Angelesu osudi u odsutnosti

Redatelj Roman Polanski zatražio je od suca zaduženog za njegov slučaj u Los Angelesu da ga u odsutnosti osudi za protuzakonite seksualne odnose koje je imao s jednom maloljetnicom 1977. godine.

Sudac Peter Espinoza  zakazao je za 22. siječnja novo ročište radi razmatranja te molbe iznesene u dokumentu koji je Polanski potpisao 26. prosinca prošle godine u Švicarskoj. Tužitelji, koji traže izručenje Romana Polanskog  SAD-u, naglasili su da će će se usprotiviti donošenju svake presude sve dok optuženik ne bude i fizički prisutan pred sudom.

Polanski (76) trenutačno se nalazi u kućnom pritvoru u svojoj vili u Švicarskoj gdje iščekuje moguće izručenje u SAD, odakle je pobjegao 1978. godine nakon priznanja da je imao seksualne odnose sa 13-godišnjom maloljetnicom. 

Najveći dio idućih 30 godina proveo je u Francuskoj.

Ključne riječi

Komentara 8

SM
sudo.m
13:54 07.01.2010.

Kada ja napisem da se na Zapadu ovakvi zlocini guraju pod yepih,neki pojedinci me proglase mrziteljem Katolicanstva.Nije li ovo jedan od dokaza + njegov Promi Bonus!!! Vise od 30 g. se takav zlocin zataskava,to u \"zaostalim\" Islamskim Zemljama nebih tako proslo.

OB
-obrisani-
14:36 07.01.2010.

Deportirati ga u SAD i neka mu se sudi, pa nije valjda ovaj pedofil iznad zakona?

Avatar trunchbull
trunchbull
14:52 07.01.2010.

Marsijanac Upravo tako. Apsolutno potpisujem tvoj prethodni post.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije