Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad Zagreb mogao bi produljiti ugovor za (pre)skupe nadstrešnice

Rok istekao, a Gredelj završio polovicu posla

nadstrešnica
Marko Lukunić
17.02.2010.
u 11:06

Iz Gredelja su prije mjesec i pol poručili da je projekt potpuno realiziran, a pročelnik Davor Jelavić tvrdi da je gotovo 355 od 600 nadstrešnica.

ZAGREB - Rok u kojem je trebalo biti gotovo 600 preplaćenih nadstrešnica na autobusnim i tramvajskim stajalištima istekao je 29. siječnja, a postavljeno ih je 355. Ured za izgradnju sada razmatra hoće li raskinuti ugovor s TŽV Gredelj, koji je posao dao tvrtki Vental u vlasništvu poznatog obrtnika Željka Šelendića i raspisati novi natječaj, ili će potpisati dodatak ugovoru kojim bi Gredelj nastavio posao.

Koristili jeftiniji inoks

Što će odlučiti ovisi o brzini rješavanja imovinsko-pravnih problema, rješavanju zaštite od električnog udara i osiguranju pristupa osobama s teškoćama u kretanju, kaže u odgovoru Davor Jelavić. I dok u Gradu razmišljaju o tome koji će potez povući da završe projekt vrijedan 58 milijuna kuna, iz Gredelja su nam prije više od mjesec i pol dana odgovorili da “je projekt potpuno realiziran, tako da ne postoji ostatak nadstrešnica koje spominjete u svom pitanju. Sukladno svojim planovima i mogućnostima, Grad će vjerojatno raspisati javni natječaj za nastavak realizacije ovoga projekta, ali zasad nemamo informaciju kada bi se to moglo dogoditi”.

Pitanje Gredelju glasilo je hoće li u trenutku krize oduzeti posao podizvođaču Ventalu i dati ga svojim radnicima. O nadstrešnicama je Večernji list već pisao zbog natječaja u kojemu je uvjet bio godišnji prihod u zadnje tri godine od 44 milijuna kuna, čime ga je mogao pobijediti samo Gredelj. Cijena svake nadstrešnice s temeljima je više od 20.000 kuna viša od tržišne, a kasnije je potpisan aneks ugovora kojim se Gredelju dopušta da koristi jeftiniji inoks A 304 od traženog na natječaju A 316, čime je Gredelj, odnosno podizvođeč Vental, “uštedio” oko 6,4 milijuna kuna.

Nudili 30 posto jeftinije

Davor Jelavić kaže da je razlika u cijeni nadoknađena obvezom izvođača da postavi 140 vitrina na nadstrešnice, što iznosi 4,4 milijuna kuna. No, s tom se tvrdnjom ne slaže izjava s početka siječnja, kada je Ivica Mamić, zadužen za komunikaciju u poslovima koje Gredelj i Vental zajedno obavljaju, rekao da je Vental od Gredelja tražio da zahtijeva od Grada uporabu jeftinijeg inoksa, jer s cijenom ponuđenom na natječaju ne mogu pokriti cijenu skupljeg A 316. Da su nadstrešnice preskupe, u Gradu su znali jer je jedna tvrtka više puta gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću i pročelniku Jelaviću slala pisma kojim im nude 30 posto nižu cijenu.

Komentara 1

MU
Mućanin
11:29 17.02.2010.

Bilo bi i tu posla za DORH-a, samo da je malo volje!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije