Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uporni general

Rojs ponovno bez dozvola gradi kuću koju je 2004. morao srušiti

rojs
Foto: Arhiva VL
1/3
09.04.2010.
u 19:01

Prije pet godina rušio sam kuću jer je Sanader vršio pritisak na mene, sad je otišao pa opet gradim, kaže Rojs.

General Ljubo Ćesić Rojs ponovno gradi svoju kuću u Markuševcu u Zagrebu koju je prije pet godina sam za upravljačem bagera rušio! Zdanje koje je Rojs morao srušiti zbog toga što nije imao dozvole ni u svojem drugom izdanju nema potrebne papire. Potvrđuje to i sam general koji kaže da mu dozvole ne trebaju jer je kuću 2004. godine rušio zbog Ive Sanadera.

– Počeo sam ponovno graditi kuću kada je bivši premijer Ivo Sanader otišao s vlasti. On je vršio pritisak na mene i učinio mi veliku štetu. Zbog čega sam i izveo onu predstavu kada sam sjeo u bager i krenuo "kašikom" na kuću samo da bih mu pokazao – objasnio je Rojs koji kuću ponovno gradi zbog pritiska obitelji koja mu "nikad nije oprostila što je dopustio rušenje".

Na pitanje zašto opet nema dozvole, Rojs inzistira na tome da mu nisu potrebne te da je zbog rušenja prije pet godina na sudu s državom.

– Žao mi je što sam rušio jer nisam morao dok traje postupak. Bila je to ishitrena reakcija – kaže umirovljeni general koji je tada najavio da će na istom mjestu izgraditi još veću kuću. I očito čini obećano, ali čini se da bi sudbina građevine na "Malom Širokom Brijegu", kako se naziva taj dio Markuševca, mogla biti slična sudbini njezine prethodnice.

Naime, na upit ne treba li Rojs doista kao investitor, kako tvrdi, imati dozvole, s obzirom na to da je objekt na parceli postojao prije 1968. godine, iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva odgovaraju:

– Za gradnju bilo kojega stambenog objekta potrebno je imati zakonom propisanu dozvolu i dokumentaciju. Građevinska će inspekcija slijedom informacija koje ste nam dostavili obaviti nadzor na terenu.

Komentara 84

MA
maxresist
09:13 10.04.2010.

Pa ukoliko predsjednik i ekipa mogu imati desetke stanova dobivenih krvavom nacionaliztacijom,ukoliko podržavaju i opravdavaju kršenje zakona objavom registra tada može i rojs provocirati institucije.

CB
cba
20:42 09.04.2010.

Najboje je bilo kad su u Švicarskoj morali donijeti zakon o tome šta napraviti kad ti bosanac napravi kuću bez dozvole, jer toga nisu ilmali dok pametan bosanac nije došao i sagradio kolibu.. haha stvarno su katastrofa....

OB
-obrisani-
15:54 10.04.2010.

sveti savo,je li znaš da pišeš čirilicu krasopisom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije