Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
guverner u rijeci

Rohatinski: Za spas gospodarstva potrebno je još mnogo rada

rohatinski
Goran Kovačić/PIXSELL
13.04.2010.
u 15:51

Potreban nam je održivi ekonomski rast, a nakon što se gospodarstvo pokrene, najdugovječniji problem ostat će nezaposlenost, zabrinut je Rohatinski.

Velika dvorana riječkog Ekonomskog fakulteta bila je pretijesna za sve studente koji su htjeli poslušati izlaganje guvernera HNB-a Rohatinskog na temu “Monetarna politika u vrijeme krize”.

Iako je organizator, Udruga ALUMNI EFRI, susret zamislila kao tematsku raspravu, aktivno sudjelovanje studenata je izostalo pa se tako događanje, uz uvodnu riječ saborskog zastupnika SDP-a Slavka Linića, svelo na poučno predavanje guvernera o uzrocima i načinima prevladavanja krize. Kao smjernica izlaganju Rohatinskom je poslužila knjiga Josepha Stiglitza “Slobodan pad” u kojoj ovaj američki ekonomist, kritizirajući Obaminu administraciju, predlaže proaktivne, socijalno pravedne mjere za poticanje gospodarstva.

 - Ovo će biti godina stagnacije, bez strukturnih promjena; želimo li izaći iz ekonomske krize, potrebno je sačuvati financijsku stabilnost, uvažiti položaj pojedinih sektora i smanjiti državnu potrošnju. U nas još uvijek 80 posto prirasta ukupnih kredita završava u javnom sektoru, a rebalansi su tek kozmetika. Potreban nam je održivi ekonomski rast, a nakon što se gospodarstvo pokrene, najdugovječniji problem ostat će nezaposlenost, zabrinut je Rohatinski. Tvrdi da su mjere poduzete za spas gospodarstva energične, no potrebno je još mnogo rada i strpljenja.

Komentara 6

Avatar sebastian
sebastian
19:45 13.04.2010.

Pustite proslost, gledajte pozitivno na buducnost i stvarajte nesto !!!!!

OB
-obrisani-
21:52 13.04.2010.

ruši se straćara sazdana na trulim boljševičkim temeljima,jel se isplatilo ginuti za promijenjen natpise,4 x veću birokrcaciju nego za socijalizma,sve trulo,ova zemlja više nema moralne,ni ljudske snage da nešto promijeni,jedi spas je uvoz novih ljudi na ove prostore,a oni su vec tu

OB
-obrisani-
18:34 13.04.2010.

Hrvatska šansa zvala se LUSTRACIJA.Elegantan naćin otklona od komunističkog ološa napajanog na kumrovečkom pojilištu. Od tih boljševika očekivati neki pomak ka boljitku mogu samo naivci koji ne znaju s kim imaju posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije