Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potresna ispovijest

Roditelji tragično preminulog Karla: Da je barem spavao s nama

mali karlo (1)
Foto: privatna arhiva
1/3
Autori: Senka Knežević/VLM, Sonja Hoffman
23.07.2012.
u 12:08

Paketić heptanona bio je na vrhu regala, ali odande ga je vjerojatno otpuhao ventilator

– Morate izaći u hodnik – rekao je prošlog ponedjeljka liječnik s Jedinice intenzivnog liječenja KBC-a Zagreb Jeleni S. (30) koja je u tom trenutku stajala kraj krevetića svog trogodišnjeg jedinca Karla čije su životne znakove održavali još samo aparati nakon što je pet dana ranije progutao izmrvljene heptanone Tomislava K. (37), svog oca koji se odvikava od heroina.

Jelenu je u hodniku s lisičinama čekao policajac. Izašla je pogleda uprta u krevetić pokraj kojega je ostala slikovnica koju je još trenutak prije čitala svom plavom anđelu. Njena je pjesma, a pjevala mu je stalno vjerujući da je ipak čuje, utihnula, kazala nam je baka koja je, bdijući u istoj prostoriji nad svojom teško bolesnom unučicom, bila svjedokom drame koja se tih dana događala Tomislavu i Jeleni.

– Pred svima su joj stavili lisice na ruke i odveli je – nastavila je. Bila je bolnici, kaže naša sugovornica, od prvog dana kada je maleni Karlo onamo stigao na odjel zagrebačke bolnice Rebro i s njegovim roditeljima dijelila duge dane uz krevetiće njihove bespomoćne, nepomične djece.

Nadali se do posljednjeg trenutka

Mališana su doveli 11. srpnja, bilo je oko 11 sati ujutro, a liječnici su roditeljima odmah rekli da je dječak klinički mrtav i kako mu vjerojatno nema spasa, no oni su se nadali.

– Mama je stigla s njim, a otac je došao 15-ak minuta zatim i odmah sve što se dogodilo ispričao liječnicima, pred svima nama – kaže žena koja je svjedočila tragediji mladog para. Nije se, kaže, ni na trenutak libio priznati da je bivši narkoman i kako se osjeća krivim za sve što se dogodilo. Ponavljao je da je čist od heroina već šest godina i molio liječnike da spase njegovo dijete.

– Roditelji su krivili sebe za sve što se dogodilo tog kobnog popodneva – tvrdi naša sugovornica. Paketiće u kojima su bili izmrvljeni heptanoni pomiješani s instant-sokom držali su u dnevnoj sobi, rekli su roditelji, visoko na polici regala. Pretpostavljaju da je jednog od njih otpuhao ventilator, koji je kako bi mališanu ljetnu vrućinu učinio snošljivom, i to popodne zvrčao u sobi.

– Majka mi je pričala da je mališan, nešto ranije navečer, postao pospan pa ga je stavila u krevetac na spavanje – otkrila je. Inače je dijete, rekla je Karlova mama dok je bdjela uz bolnički krevetić, najčešće spavalo s njom i Tomislavom u velikom bračnom krevetu, no te je večeri zaspao ranije...

– Tek smo ujutro primijetili da ne diše i da je po noći povraćao. Odmah smo pozvali Hitnu. Da smo ga barem stavili među nas... Sigurno bismo primijetili da povraća! – prepričava naša sugovornica Jelenine riječi i objašnjava da je sadržaj povraćanja zapravo prekinuo disanje dječačića u kojeg su heptanoni izazvali komu.

– Nije se mogao probuditi i ispljunuti ga, a paketić koji je mališan polizao otac je primijetio tek nakon što je mališana već odvela Hitna – komentirala je.

Mladi su se roditelji, svjedoči, do zadnjeg časa nadali da će se njihov jedinac probuditi iz kome iako je bez znakova poboljšanja danima nepomično ležao u bolničkom krevetiću.

– Otac Tomislav nosio je i njegovu sliku poznatom bioenergetičaru, nekom Braci, koji mu je, netom prije no što je majka uhićena, obećao da će maleni biti dobro – nastavila je naša sugovornica.

Unatoč naporima liječnika Karlu nije bilo spasa, a roditelje je u petak na isključivanje aparata dopratilo šest policajaca. Imali su, svjedoči naša sugovornica, lisičine na rukama kada su ušli u sobu gdje je ležao njihov plavooki anđeo.

– Lica su im bila kamena. Nisu plakali. Majka se držala bolje, ali otac je bio izobličen od boli. Više nije sličio sebi. Oči su mu bile mrtve. Zurio je pred sebe – prepričala je naša sugovornica. Tomislav i Jelena, pritvoreni u Remetincu zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke s obzirom na to da je protiv njih podnesena kaznena prijava zbog zanemarivanja djeteta, proživljavaju najgoru moru koja može zadesiti roditelje.

Obavit će se i obdukcija

Nakon što je proglašena djetetova smrt te eksplantirani organi, nad dječakom će se morati obaviti i obdukcija, bez obzira na to što je uzrok smrti poznat, nakon koje će ga obitelj moći pokopati. Budući da je tužiteljstvo već dva puta odobrilo roditeljima da obiđu dijete u bolnici dok je još bilo na aparatima, vjerojatno će im biti omogućeno da prisustvuju dječačićevu pogrebu.

Ključne riječi

Komentara 16

BA
BandaZG
13:11 23.07.2012.

Ovo je velika tragedija, ali nemojte biti smješni, "paketić je navjerojatnije otpuhao ventilator", pa tko u to vjeruje? Da mi je znati što će još izmisliti...

MO
motherofthree
14:08 23.07.2012.

Nema veće i gore kazne od ovog užasa koji ih je već zadesio. Strašno.

CH
chemica
23:20 23.07.2012.

Da je barem spavao s nama... da mu bar otac nije bio narkoman...da je moja baba muško, zvala bi se Duško itd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije