Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Devedeset godina

Rođendan Partije koja ima 4 puta više članova nego Australija žitelja

kina
01.07.2011.
u 15:47

Velike proslave organizirane su diljem zemlje, a predsjednik Hu Jintao održao je 90-minutni govor tijekom središnjeg skupa održanog u Pekingu

Koliko god u Kini cvalo privatno poduzetništvo i koliko god kineske tvrtke “drmale” svjetskim tržištima, to je još uvijek komunistička zemlja. To se najbolje vidjelo jučer kada je Komunistička partija Kine slavila svoju 90. obljetnicu. Unatoč liberalizaciji gospodarstva, najmnogoljudnija stranka na svijetu, koja sa 80 milijuna članova ima četiri puta veću populaciju nego cijela Australija, ne pušta olako kontrolu zemlje iz ruku. Ipak, ni kod njih ne ide sve tako “glatko”.

Korupcija buja

– Korupcija je premrežila stranku, a svoju osobnu moć ne smijemo koristiti kao polugu bogaćenja pojedinaca u našim redovima. Sada je potrebnije nego ikada disciplinirati sve naše članove – rekao je za 90-minutnog govora kineski predsjednik Hu Jintao. Da su korupcija i potkradanje doista velik problem, pokazuje i nedavno objavljena procjena Središnje kineske banke, u kojoj se tvrdi da je od sredine devedesetih do danas iz državnih poduzeća, kojima mahom upravljaju članovi partije, pokradeno više od 120 milijardi američkih dolara. Krađe i korupcija u nekim su kineskim provincijama uzele takvog maha da su se svojedobno razbuktale i pobune stanovništva protiv ove pljačke i otimačine.

Griješili u prošlosti

Proslava devedesete obljetnice kineske Partije nije se svodila samo na središnji skup tijekom kojega je Jintao održao maratonski govor, već i na niz priredbi diljem zemlje. Otvorena je ultrabrza željeznica između Pekinga i Šangaja, čija je gradnja stajala gotovo 30 milijardi dolara, a porinut je i prvi kineski nosač aviona. Uz to, načinjena je i čistka među disidentima koji su prigodno “sklonjeni” u pritvore.

– Naša je Partija i u prošlosti imala grešaka, prolazila je kroz teškoće jer naši članovi nisu imali doticaja sa stvarnošću. I ovaj ćemo problem riješiti – rekao je Jintao.    

Ključne riječi

Komentara 24

OB
-obrisani-
16:11 01.07.2011.

nastavak Mozda je to bilo drukcije u Centralnom Komitetu Komunisticke Partije sa 61 clanom; 41 Zidov ( ha,ha, ma to je samo slucajno),6 Latvijaca, 5 Rusa, 2 Armenca, 2 Gruzijca,1 Njemac,1 Ceh, 1 Karaim, 1 Imerecan, 1 Ukrajinac.Kad je vlastast uspostavljena trebalo je unistiti Bjelogardejce ( KRSCANE) i njihove simpatizere.Prema procjenama novo nastale demokratske Rusije broj pobijenih krscana na arhipelagu Gulag i tisucama drugih stratista premasuje 80 (osamdeset) MILIJUNA.

OB
-obrisani-
16:13 01.07.2011.

Partija crvena od krvi Desna ruka marsala Tita, general “Jugoslovenske armije” i sef “Odjeljenja za zastitu naroda”, srpski komunist Aleksandar Rankovic-Rankau, izjavio je je 1. veljace 1951 slijedece: “Kroz nase zatvore proslo je od 1945. do 1951. tri zarez sedamam milijuna osoba (3.777.776) a likvidirali smo 568 tisuca narodnih neprijatelja.”

OB
-obrisani-
16:11 01.07.2011.

Crvena boja (simbol stare semitske vjere) oznaka je srednje i sjeverno Europskih cionista, ciji je glavni cilj bila uspostava drzave Izrael na podrucju Palestine pod bilo koju cijenu. Rat u carskoj Rusiji dobivaju crveni(izdasnom financijskom i ljudskom pomoci sa zapada)) i preuzimaju vlast. Od 556 najvisih funkcija( Duma) u SSSR 457 drze Zidovi(?????),35 Latvijci, 17 Rusi(!!!!!!), 15 Nijemci, 11 Armenci,10 Gruzijci, 3 Poljaci,3 Finci, 2 Ukrajinci, 1Ceh, 1 Karaim(zidovska sekta). Visoki Komesarijat , koji je odlucio o sudbini carske porodice( carsku porodicu ubili su osobno Zidovi Jourowski,Golostchokin i Volkoff prema naredbi iz Moskve od Sverdloffa,koji je isto Zidov) sastojao se od 62 clana; 41 Zidov, 6 Latvijaca,5 Rusa, 3 Gruzijaca, 2 Nijemca, 2 Armenca,1 Ukrajinac, 1 Ceh,1 Karaim.Pogledajmo kako je izgledalo srce Rusije ,Moskovski Komesarijat sa 36 clanova;23 Zidova, 8 Latvijaca, 2 Rusa(!?!?),1 Poljak, 1 Njemac, 1 Armenac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije