Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kadroviranje

Rođak glavnog tajnika SDP-a skočio na mjesto direktora HC-a

'03.05.2012., Zagreb - Raspravom o zakonu koristenju energije Sabor je danas nastavio 4. redovitu sjednicu. Igor Dragovan.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Patrik Macek/PIXSELL
12.06.2013.
u 18:00

Uprava Hrvatskih cesta bez internog natječaja imenovala je prošli tjedan direktorom Sektora za građenje rođaka SDP-ovca Igora Dragovana

Uprava Hrvatskih cesta prošli je tjedan za direktora Sektora za građenje postavila Tomislava Dragovana, rođaka glavnog tajnika SDP-a Igora Dragovana.

Tomislav Dragovan dosad je radio u HC-ovu Sektoru za održavanje, i to kao viši suradnik, pa je njegov skok na direktorsko mjesto vrlo velik s obzirom na to da je mjesto višeg suradnika najniže na kojem se u toj državnoj tvrtki može biti s visokom stručnom spremom. Dragovan je preskočio mjesta voditelja grupe i šefa i zasjeo u direktorsku fotelju pa se postavlja pitanje ispunjava li uvjete za to mjesto s obzirom na to da nema rukovodećeg iskustva.

U HC-u za novog direktora građenja nisu raspisali ni interni ni javni natječaj. Tomislav Dragovan u HC-u radi od 2007. godine, a prije je radio u Viaduktu i Industrogradnji kao voditelj gradilišta i radova. Tomislav Dragovan rekao nam je da je s glavnim tajnikom SDP-a daljnji rođak, a Igor Dragovan da nije imao ništa s postavljanjem svog rođaka Tomislava na mjesto direktora u HC-u.

– Ne vidim nikakav problem. Da ne ispunjava uvjete, sigurno ne bi bio imenovan direktorom upravo zbog toga što mi je rođak – rekao je I. Dragovan. U upravi HAC-a navode da je T. Dragovan kao inženjer gradilišta i voditelj radova u Viaduktu i Industrogradnji stekao potrebno iskustvo rukovođenja većim brojem ljudi. U HC-u tvrde i da su proveli Dragovanovo imenovanje u skladu s internim aktima HC-a koji omogućuju takvu provedbu bez internog natječaja.

>>Milanović visoko dignuo moralnu letvicu, samo je za prijatelje spušta

>>Milanović, Mršić, loši kandidati, nepotizam...


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije