Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAFTA JE ZLO

Robert Redford žestoko napao naftnu industriju

Chirac i Berlusconi
Foto: Reuters
1/2
06.06.2010.
u 16:52

U petominutnom videu slavni glumac i redatelj iznio je sva zla naftne industrije i skrenuo pažnju Amerikancima da postioje i drugi izvori energije koji su sve isplativiji, i kojima bi trebalo zamijeniti naftu

Redford je video-obraćanje snimio u produkciji NRDC (National Resources Defence Council, nacionalno vijeće za obranu prirodnih resursa), organizacije u kojoj je član upravnog odbora. Pozvao je Amerikance i predsjednika Obamu na izravnu akciju, govoreći da mu se bljuje kad čuje reklame naftnih tvrtki u kojima oni lažu da se brinu za okoliš.

Redfordov otac bio je računovođa u Standard Oilu, i prije glumačke karijere 17-godišnji Robert je i sam radio na naftnim bušotinama, gdje je svojim očima vidio koliko je vađenje nafte štetan i prljav posao i ustanovio koliko je laži u stanju izreći propaganda profesionalnih agencija koje naftne tvrtke angažiraju.

U govoru tijekom kojeg se njegovo lice izmjenjuje s prizorima ekoloških katastrofa, Redford se obrušio i na "one koji u Kongresu papagajski ponavljaju tu propagandu", a istaknuo je i da je svjestan koliko ljudi radi u naftnoj industriji i nema na izboru neki drugi posao, te pozvao na rješavanje i tog problema.

Komentara 2

OB
-obrisani-
17:39 06.06.2010.

Bravo Robert ( Redford je svako jedan od mojih najomiljenijih glumaca ......\"The Sting\" sa Newmanom je classic).............................Naredba o tajnosti USA patentnog ureda ( preko 4000 ENERGETSKIH patenata oduzeto!!!!!!!!!!!!!!) (Title 35, United States Code (1952), sections 181-188) Objava:Molbeniku ( iznad navedenom),om), njegovim naslijednicima, jednom ili svim potpisnicima,pravnicima i svim predstavnicima: Ovime vas obavjestavamo da vasa molba za patent sadrzi informacije cije objavljivanje moze biti pogubno za nasu nacionalnu sigurnost. Naredjujemo vam da NIKAD ne publicirate ili bilo kojim drugim nacinom obznanite vas izum, ili bilo koji drugi materjial u svezi sa vasom molbom,na bilo koji nacin ili bilo kojoj osobi, ukljucujuci vase zaposlenike. Sve informacije morate drzati u potpunoj tajnosti……podlijezete kaznama pod 35 U.S.C. (1952) 182, 186….itd,itd. Kazna za nepostivanje naredbe US Patentnog ureda je 20 godina u federalnom zatvoru............

OB
-obrisani-
17:40 06.06.2010.

Ludi svijet…sve se vrti oko nafte i $$$$$ naravno( tko to pod kontrolom ima kontrolira sve) . Zbog nafte ratujemo.Zagadjivanje od naftnih nusprodukata unistava svijet….Samo americka CIVILNA nuklearna tehnologija stoji preko $ trilijun a daje manje energije nego drvo. Zaa istrazivanje vruce fuzije drzava daje milijarde $$$$$ u zadnjih 50 godina a da ta tehnologija nije stvorila niti jedan jedini watt za upotrebu. “Niti jedna jedina nuklearna centrala ( kad se sve zbroji,nuklearni otpad ,itd) u svijetu nije profitabilna sa ekonomskog stajalista”-The Economist. Ozujka /26/2002 Tom Bearden i jos 4 znanstvenika uredno su u US patentnom uredu registrirali The Motionless Electromagnetic Generator (MEG)-(bespokretni) Elektomagnetski generator na bazi Energije nulte tocke ( pored tog i jos 24 patenta sa tog polja). Pogl. www.cheniere.org....Tu se MORA NAPOMENUTI da se patent ne moze registrirati ukoliko se ne dokaze da naprava radi. Meg stvara IZ “VAKUMA” 100 puta vise struje nego sto trosi. Australski znanstvenik je izumio elektromagnetski motor kojeg samo treba pokrenuti i tada POTPUNO SAMOSTALNO RADI GODINAMA I STVARA PESPLATNU STRUJU. Pogl….. You Tube-FREE ENERGY Home Generator…. A je li vlada( internacionalni bankari i veliki biznis) investirela i jedan penny u tu tehnologiju?ha,ha,ha,ha Ali zato imamo TRILIJUN $ za razaranje Afganistana i Iraka.( sotonisticka smrad)… Japanci su nacinili elektricni samovoz sa fuel cell na cistu vodu ,nista drugo nije potrebno.Prototip vozi ulicama…. Pogl. google search….Water-fuel car unveiled in Japan …..A zasto te ( i slicne) vijesti NISU na svakoj krugovalnoj postaji ,na svakoj DV postaji ,u svim novinama,SVAKODNEVNO,sve dok sve vlade svijeta ne ucine nesto u tom pravcu.ZASTO? ha,ha,ha,ha. Give me a break!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije