Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIV JE METAN

Riješili misterij Bermudskog trokuta?

ber
VL
Autor
Hrvoje Dečak
09.08.2010.
u 20:23

Monaghan i May tvrde da takvi ogromni mjehuri, u trenutku kad izađu na površinu, mogu prevrnuti i velike brodove, a isti plin, kad uđe u motore aviona koji u tom trenutku lete iznad mjehura, može uzrokovati rušenje letjelice u more.

Profesor Joseph Monaghan i student David May sa Sveučilišta Monash u Australiji, na osnovi oceanografskih istraživanja, otkrili su da na morskom dnu u području između obale Porto Rica, jugoistočne obale Miamija i Bermuda, koje čine zamišljeni tajanstveni trokut, postoje značajne količine metan-hidrata i brojni tragovi erupcija te bi to moglo biti rješenje misterija Bermudskog trokuta, piše SEEbiz.

U spornom tlu događaju se erupcije metana, koji nakon tektonskih pomicanja izlazi kroz pukotine na morskom dnu i, oblikovan u velike mjehure koji se dodatno šire, putuje prema morskoj površini.

Monaghan i May tvrde da takvi ogromni mjehuri, u trenutku kad izađu na površinu, mogu prevrnuti i velike brodove, a isti plin, kad uđe u motore aviona koji u tom trenutku lete iznad mjehura, može uzrokovati teška oštećenja motora i rušenje letjelice u more.

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
08:29 10.08.2010.

sezona kiselih krastavaca..

MI
milton
20:34 09.08.2010.

Kako da ne?

Avatar s.t.a.l.k.e.r.
s.t.a.l.k.e.r.
09:23 10.08.2010.

je, je i prodavala se paprika na placu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije