Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed na Matejuški

Ribolovci: Novi Zakon o ribarstvu nestručan je, nepravedan i loš!

prosvjed ribara
Leo Ninčević/PIXELL
06.01.2010.
u 13:28

Sportsko-rekreacijski ribolovci organizirat će potpisivanje peticije protiv Zakona o morskom ribarstvu kojim će se, kažu, ograničiti ili čak zabraniti sportski ribolov

Zakon o morskom ribarstvu, koji je u izradi, nestručan je i loš! Tvrde sportsko-rekreacijski ribolovci koji su se jučer, unatoč kiši, okupili na splitskoj Matejušci kako bi zakonodavcu jasno poručili kako iz prijedloga Zakona iščitavaju nastojanje da se ograniči ili čak zabrani sporstko-rekreacijski ribolov.

Samo u prošloj godini, rekao je Aljoša Čakić, član Organizacijskog odbora prosvjeda, izdano je 30.000 dozvola za sportski i još toliko za rekreacijski ribolov pa je nedospustivo da se ta kategorija zakonom gura na rub legalnosti.

- Izašli smo na ulicu jer ne možemo više trpjeti nestručno i samovoljno upravlajnje Jadranskim morem - rekao je Marko Bartolino.

Konkretno, Hrvatski savez športsko-rekreacijskog ribolova smatra lošim ograničavanje ulova na pet kilograma, zabranu parangala, vođenje evidencije... Jako ih zabrinjava članak po kojemu ministar može propisati područja za športski i rekreacijski ribolov.

- Što ako ministar ne propiše? Zakon time ostavlja prostor ukidanje sportsko-rekreacijskog ribolova - ističe Bartolino.

Ivan Blažević, sportski ribolovac tvrdi da će novim Zakonomn jegova prava biti ukinuta. - Žele ograničiti uporabu podvodne puške. Zašto? Lovimo najveću jedinku u jatu, a koćarice kupe sve - kaže Blažević.

Na prosvjedu su govorili Anton Malger, iz Sindikata pomoraca i Nikša Kaleb, proslavljeni rukometaš i sam sportski ribolovac. Savez će organizirati potpisivanje peticije protiv Zakona o ribarstvu. Traže da i njih uključe u izradu.

Ključne riječi

Komentara 19

DO
dobravila
14:35 06.01.2010.

A gdje su bili ti dični ribolovci kada su ribari prosvjedovali protiv Sporazuma o arbitraži ? Nitko od tih galamđija nije bio u Savudriji i sa ribarima na prosvjedu u Savudrijskoj vali ! Nitko ! A nije ih bilo nitiiti u građanskoj inicijativi MORE je KOPNO !! Šutnja je bila njihov brand !! I sada bi galamili !Svašta !!

SC
shq_controI
14:48 06.01.2010.

bože koja glupača ova \"dobravila\"... ljudima bez mozga trebalo bi zabraniti komentiranje, a pogotovo o temama o kojima nemaju pojma...

CE
ceranac1
12:28 07.01.2010.

jedino nekužim što je sporno voditi evidenciju o izlasku na vodu i ulovu? Ribolovci na slatkim vodama to godinama rade i nije to ništa problematično!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije