Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbija i arbitražu

Ribić: Vlada želi odmazdu! Prijetnje i ucjene neće proći!

ribić, mihalinec, sindikati (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/6
18.07.2012.
u 12:14

Što se tiče arbitraže, Ribić kaže da će je sindikati još razmotriti, ali da će je na kraju vjerojatno odbiti

Vilim Ribić i sindikati koji su mu se priklonili utvrdili su u srijedu na konferenciji za novinare da ministar rada Mirando Mrsić pribjegava ucjenama, pritiscima i odmazdi, javljaju 24 sata. Rekli su i da ne pristaju na prijedlog Vlade i izmjene Temeljnog kolektivnog ugovora.

Branimir Mihalinec najavio je da neće potpisati prijedlog Vlade. Rekao je i da Mrsić pritiscima i ucjenama ide prema članovima sindikata te kako Vlada želi odmazdu. 

– Sjećate se, odmazda je kada su Nijemci zbog jednog ubijenog Nijemca ubili sto seljana, to je odmazda i to ova Vlada želi učiniti, a zaboravlja da s takvim metodama zastrašivanja uvijek izgubi onaj koji je s njima krenuo – rekao je Mihalinec.

Četiri sindikata podržavaju arbitražu, četiri ne

Ribić je pak poručio da odmazde, prijetnje i ucjene neće proći, a prozvao je i Milanovića i Josipovića, koji, kaže, šute, a trebali su se oglasiti. Što se tiče arbitraže, Ribić kaže da će je sindikati još razmotriti, ali da će je na kraju vjerojatno odbiti.

Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, Hrvatski liječnički sindikat, Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske i Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi priopćili su kako podržavaju da se spor riješi arbitražom.

– Mislimo da bi bilo dobro da umjesto pravnika neutralni predsjednik arbitraže bude ugledni ekonomski stručnjak, jer su ekonomska pitanja ključni dio problema. Možda bi mogla biti i tri neutralna stručnjaka – dva ekonomista i jedan pravnik, čime bi se postigla veća stručnost i kvaliteta arbitražne odluke – poručili su sindikati koji su s Vladom potpisali novi ugovor.

 

Komentara 169

II
Iib
16:05 18.07.2012.

Zanimljivo,nikom nije ni na kraj pameti da se pozabavi suludim brojem općina u Hrvatskoj.

Avatar cannabinoid
cannabinoid
12:30 18.07.2012.

nek covjek uziva u svojih 5 minuta slave. zasluzio je! za radnike ionake ne brinu ni vlast ni sindikati.

PO
porezni.obveznik
14:07 18.07.2012.

moj prijedlog svima u javnom sektoru - ako vam ne valja, okusajte se u privatnom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije