Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod otoka Unije

Ribarski brod 'Salvatore' spašen od potonuća

policijski brod (1)
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
28.10.2013.
u 14:27

Poziv u pomoć uputio je vlasnik koji je ujedno i zapovjednik ribarskoga broda s još dva člana posade koji su pokušavali održati plovilo na površini pomoću brodske pumpe.

U nedjelju oko 21 sat Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je poziv u pomoć s ribarskoga broda naziva „Salvatore“, dužine 22 metra, luke upisa Mali Lošinj zbog prodora mora i opasnosti od potonuća na poziciji 6,5 nautičkih milja zapadno od otoka Unije. Poziv u pomoć uputio je vlasnik koji je ujedno i zapovjednik ribarskoga broda s još dva člana posade koji su pokušavali održati plovilo na površini pomoću brodske pumpe.

Nakon utvrđivanja točne pozicije ribarice, središnjica je u koordinaciji s nadležnom Lučkom ispostavom Mali Lošinj pokrenula akciju spašavanja u koju je uključila plovilo Pomorske policije Rijeka na koje se ukrcala i interventna jedinica vatrogasne postaje iz Malog Lošinja, s dodatnom prijenosnom pumpom. Nakon uspješnog pristajanja uz ribaricu, utvrdili su da nema ozlijeđenih članova posade, te su brodicu prepratili do luke Unije, kamo su pristali u 22.09 sati.

Tijekom noći vatrogasci su brod na vezu osigurali od potonuća, čime je akcija uspješno okončana. Nije utvrđeno zagađenje mora i morskoga okoliša u blizini plovila. Slijedi istraga o uzrocima ove pomorske nesreće. Zanimljivo je da je ribarski brod „Salvatore“ već jednom bio spašavan u sličnoj akciji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije