Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstavništvo u eu

RH kupuje zgradu u Bruxellesu od 4000 m² 
za 86,8 milijuna kuna

zgrada bruxelles
Foto: ''
1/3
17.01.2013.
u 08:01

Zgrada je u ulici koja vodi do sjedišta Europske komisije pa će naši diplomati biti pet minuta hoda udaljeni od eurobirokrata

Vlada u četvrtak planira dati suglasnost za kupnju 11,5 milijuna eura vrijedne zgrade u Bruxellesu za potrebe stalnog predstavništva Hrvatske pri EU. 

Hrvatski diplomati u Bruxellesu trenutačno rade u uredima veličine oko 1260 četvornih metara, ali ulaskom Hrvatske u EU stvara se potreba za većim i boljim prostorom. Sve druge članice EU u Bruxellesu imaju zgrade čija površina u pravilu prelazi 5000 četvornih metara. Zgrada koju Hrvatska namjerava kupiti ima, kako neslužbeno doznajemo, oko 4000 četvornih metara, a Vlada za kupnju i uređenje danas odobrava 86,815.282 kune. 

Zgrada se nalazi u Ulici Josepha II. koja vodi do sjedišta Europske komisije, pa će hrvatski diplomati biti pet minuta hoda udaljeni od eurobirokrata s kojima surađuju.

>>Rebalans će se raditi po 'zapovijedi' Europske komisije

Komentara 57

PA
Paradoks
09:50 17.01.2013.

Veca je Coviceva kuca u Mostaru pa se niko ne buni

NE
Nepokolebljiv
10:34 17.01.2013.

Pa ta cijena nije nista visa od cijene stanova u reprezentativnom zagrebackom centru a poslovni prostor je uvijek skuplji od stambenog. Jedino bih prigovorio sto je zgrada tako blizu sjedistu Europske Unije pa ce "drugovima" biti tesko opravdati potrebu za soferom i Mercedesom 500 ili 600 ili kojim drugim odgovarajucim elitnim vozilom.

Avatar žič
žič
09:24 17.01.2013.

jad i bijeda od države a razbacujemo se novcima ko milijarderi,čudno da tu zgradu nisu več prije prodalii,normalno čekali su ,,bogate,,hrvate,sigurno je bilo puno bogatijih zemalja koje su ,,bacile,,oko na tu kuču ali im je bila preskupa......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije