Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žarko Puhovski:

'RH je neprincipijelna, BiH treba imati poseban status u Pločama'

'03.01.2011., Zagreb, Hrvatska -  Zarko Puhovski je studirao fiziku u Zagrebu, a filozofiju u Frankfurtu. Diplomirao je na Fakultetu politickih nauka u Zagrebu. 1973/74 bio je asistent na Sveucilistu
Marko Prpić/PIXSELL
03.08.2012.
u 15:47

Puhovski je rekao da premijer Zoran Milanović nudi vrijedne argumente da se ratifikacija sporazuma Franje Tuđmana i Alije Izetbegovića uskoro izvrši.

Hrvatska se nije ponašala principijelno kad je riječ o Pločama. Luka je još u jugoslavenskim vremenima izgrađena kao luka za BiH. Logika Sporazuma koji je potpisan da BiH omogući poseban status u Pločama i to se mora provesti. To je u interesu BiH, ali i Hrvatske, izjavio je filozof i politički analitičar Žarko Puhovski u razgovoru za agenciju Anadolija. Puhovski je rekao da premijer Zoran Milanović nudi vrijedne argumente da se ratifikacija sporazuma Franje Tuđmana i Alije Izetbegovića uskoro izvrši.

>> Ekskluzivno: Josipović prvi put o sporazumu Tuđman-Izetbegović

– Premijer Milanović opravdano je rekao da, ako ne dođe do ratifikacije sporazuma Tuđman-Izetbegović, onda imamo 1001 kilometar granice koju treba pregovarati metar po metar. Osim toga, već se pojavio Milorad Dodik koji je rekao da iz Republike Srpske imaju primjedbe na granicu kod Kostajnice. Tu su onda velike poteškoće i za Hrvatsku i za BiH. Meni se čini da je važno sve to što prije napraviti – smatra Puhovski koji je uvjeren da će sporazum biti ratificiran unatoč protivljenju HDZ-a koji je, tvrdi, u neugodnoj  situaciji jer mora glasovati protiv svojeg bivšeg predsjednika.

– HDZ je u teškoj situaciji jer mora dovoditi u sumnju svoga predsjednika, svoju ikonu – Franju Tuđmana te dopustiti da praktično SDP zastupa Tuđmanove stavove – rekao je Puhovski, dodajući kako je HDZ "previše obećao svojim članovima na jugu Hrvatske".

Komentara 270

MO
mojavisost
17:01 03.08.2012.

ovakvi likovi su i doveli do svih ratova..stručno i podmuklo pod krinkom demokracije, poštenja i zaštite ljudskih prava..

PE
PeroJoso
12:02 04.08.2012.

A zašto bi trebali imati poseban status zato kaj se mi damo svakom maltretirati, kad je Hrvatska tražila od nekoga nešto?

OB
-obrisani-
08:00 04.08.2012.

Hrvatska luka,na hrvatskom teritoriju,a tko je najveći korisnik,potpuno je svejedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije