Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žarko puhovski:

'RH je imala razloga za trijumf kada su oslobođeni generali'

'30.11.2009., Zagreb - Studenti Filozofskog fakulteta odrzali su konferenciju za medije povodom blokade fakulteta kojom nastoje izboriti besplatno skolovanje za sve. Zarko Puhovski.  Photo: Davor Pukl
'Davor Puklavec/PIXSELL'
03.01.2013.
u 21:10

Srbija i Srbi nikada Hrvatskoj u povijesti nisu bili manje važni. Hrvatska je pobjednica u ratu i za to je dobila i međunarodno priznanje i nema potrebu dalje se baviti Srbima, kaže Puhovski

– Čini mi se da je to neusporedivo, jer je Hrvatska imala razloga za trijumf, koliko god to nekome smetalo. Josipović sigurno nije govorio kako je Požarevac hrvatski grad i da mu je u srcu. Za mene su Nikolićeve izjave daleko veći prekršaj sa stajališta dobrosusjedskih odnosa nego bilo što, što je rekao Josipović ili bilo koji drugi dužnosnik s hrvatske stane. Tu ne računam neke marginalne nacionalističke stranke koje su uvijek spremne za lov u mutnom – rekao je zagrebački politički analitičar Žarko Puhovski za beogradski Blic odgovarajući na pitanje čije ga izjave više smetaju, Josipovićeve trijumfalne o Anti Gotovini i Mladenu Markaču ili već poznate Nikolićeve o Vukovaru. Dodao je kako unatoč zahhlađenju između Srbije i Hrvatske nakon oslobađajuće presude Haaškog tribunala hrvatskim generalima, susret na najvišoj razini, Josipovića i Nikolića, može se očekivati tijekom ove godine.

– Godinu dana je već izgubljeno, prije svega zato što je srpsko rukovodstvo vezano i zatvoreno u ideologiju iz 90-tih, kao drugo, zato što je Hrvatska okrenuta prema zapadu, a ne prema istoku, a tek kao treće dolaze događaji nakon oslobađanja generala. Srbija i Srbi nikada Hrvatskoj u povijesti nisu bili manje važni. Hrvatska je pobjednica u ratu i za to je dobila i međunarodno priznanje i nema potrebu dalje se baviti Srbima, tako se barem to interpretira u hrvatskoj javnosti – rekao je Puhovski ocjenjujući kako je teško reći točan rok kada će doći do susreta dvaju predsjednika.

Pojasnio je kako tako ne razmišlja mali broj nevladinih udruga i neki ljudi iz redova srpskih udruga i institucija "ako nisu previše korumpirani sudjelovanjem u vlasti".

– Pupovac ranije i Džakula sada, morali su dati neke ustupke, poglavito HDZ-u kojemu su s druge strane bili potrebni Srbi za većinu u parlamentu, dok SDP-u sada za to nisu potrebni. Pupovac sada postavlja pitanja o povratku Srba koja je trebao postavljati dok je bio u vlasti – zaključuje Žarko Puhovski.

>> 'Gotovina se vidi na nekoj od visokih političkih dužnosti'

Komentara 25

JE
jedanaest
09:54 04.01.2013.

Kako vjetar puše! Prvo svjedočio u Hagu, potom nazvao Bedem ljubavi ratnom huškačkom organizacijom, a sada eto i da kaže nešto pozitivno, naravno, da si nahvali prijana Josipovića.

SE
sestrićna
21:31 03.01.2013.

neočekivano istinito..

A9
A*9
21:56 03.01.2013.

Astronomi otkrili goleme crne rupe za koje nemaju objašnjenje. Molim Večernji da zamoli "političkog analitičara" Žarka Puhovskog za objašnjenje i rješenje. Neka pri tom ne zaborave da je čak i Haaški sud odbio svjedočenje Ž. Puhovskog kao čistu laž.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije