Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cvetković - Kosor

RH dala Srbiji prijevod pravne stečevine EU vrijedan 8 mil. eura

kosor
Petar Glebov/PIXSELL
14.05.2010.
u 20:14

Hrvatska snažno podupire susjede na putu u EU - kazala je hrvatska premijerka Jadranka Kosor.

Premijerka Jadranka Kosor uručila je hrvatski prijevod pravne stečevine EU, čija se vrijednost procjenjuje na osam milijuna eura, predsjedniku srbijanske vlade Mirku Cvetkoviću na sastanku u Banskim dvorima u Zagrebu.

Tako je i Srbija dobila DVD s oko 100 tisuća stranica teksta, isti onakav kakav je Hrvatska već uručila državama sudionicama “balkanskog summita” u Brdu kod Kranja koji je Srbija bojkotirala.

Razgovor o nestalima iz Domovinskog rata

- Hrvatska snažno podupire susjede na putu u EU - kazala je J. Kosor te dodala kako se, osim euroatlantskih integracija i ekonomske suradnje, na njezin poticaj razgovaralo i o nestalima iz Domovinskog rata.

Na pitanje jesu li razgovarali o inicijativi za međusobno povlačenje tužbi za genocid Cvetković je naglasio da je srpska strana “spremna povući tužbu ako se postigne dogovor o istodobnom povlačenju tužbi, bez ikakvih dodatnih uvjeta.”

- Odluku o tome može donijeti samo Vlada koja do sad nije o tome raspravljala - dodala je Kosor ističući:
- Govorim uime Vlade RH da je jako važno potpuno se jasno odrediti prema zločinima Miloševićeve politike, zlu koje je ta politika, koja je bila agresorska, izazvala i nanijela zlo svima nama koji živimo na ovom području. To sasvim sigurno, prema stajalištu Vlade RH, nije bilateralno pitanje nego je to temeljno pitanje privrženosti europskim standardima kojima svi težimo.

Intenzivniji kontakti predsjednika Vlada

- Ne želimo reći da su problemi koji su do sad postojali riješeni, ali postoji volja i interes da ih se konstruktivno rješava - dodao je Cvetković ističući pitanja granice i sukcesije. Otkrio je kako su se u razgovorima i našalili:

- Nadamo se da ćemo i mi, poput dvojice predsjednika, ući u intenzivnije kontakte.

Premijerka Kosor sastala se i s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Nikolom Špirićem i razgovarala o organizaciji sjednice Vlade RH i Vijeća ministara BiH s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem o gospodarskoj suradnji, dok je makedonskog kolegu Nikolu Gruevskog poduprla u pridruživanju euroatlantskim integracijama.

Austrijski  vicekancelar  i  ministar  financija  Josef Pröll pohvalio je napore premijerke Kosor u borbi protiv korupcije, kao i program gospodarskog  oporavka,  za  koji  je rekao da bi trebao biti uzor i drugim europskim zemljama.

Komentara 90

DU
Deleted user
11:50 17.05.2010.

A imaju li oni Dvd Player?

PR
Protivcenzure
21:22 14.05.2010.

sada ih ne smeta što je na hrvatskom? a bilo bi i fer da i oni nama nešto daju sada.

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
10:47 21.05.2010.

. ..Kocka-Kocka-Vatrica. ..Kakva\"slučajna\"podudarnost-CD ima isti logotip kao i Poljski avion što je neki dan ošinio u Rusiji. ..KPH. ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije