Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
agencija Ipsos Puls

Rezultati istraživanja: Za ulazak u EU 56 posto građana

ne u eu  (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
18.01.2012.
u 07:15

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova naručilo je anketu koju je provela ugledna agencija Ipsos Puls

Većina građana na nedjeljnom referendumu podržat će ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Proizlazi to iz rezultata istraživanja raspoloženja birača koji su upravo stigli u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, naručitelja ankete koju je provela ugledna agencija Ipsos Puls.

Naš izvor iz ministarstva kaže da se u anketi 56 posto građana izjasnilo za ulazak Hrvatske u EU, 33 posto je bilo protiv, a preostalih 11 posto još je neodlučno. Sudeći po rezultatima, odaziv na referendum bit će relativno visok – između 62 (vjerojatno ću izaći) i 80 posto (sigurno ću izaći). Iako je anketna podrška građana ulasku u EU relativno visoka, odnosno dostatna da referendum "prođe", naš izvor upozorava da sve još ni izdaleka nije odlučeno te apelira na građane da svakako izađu na referendum i glasuju za ulazak u EU.

– Ako referendum potvrdi rezultate ovog istraživanja, nitko sretniji od mene. No, još ništa nije gotovo i zato pozivam građane da glasuju za ulazak. Uopće ne želim zamišljati što će se dogoditi ako građani "samoubilački" kažu ne ulasku u EU. Kreditni rejting vjerojatno bi se strmoglavio još iste noći, do jutra bismo bili dužni nekoliko milijardi kuna više samo zbog te loše odluke – upozorava naš izvor iz ministarstva.

Ključne riječi

Komentara 663

DU
Deleted user
10:04 18.01.2012.

Zašto bi htio da budemo dio EU kad nam je tako lijepo biti u regionu sa Bosnom, Srbijom i Kosovom!

Avatar pupoljak
pupoljak
08:22 18.01.2012.

Ma udružiti se treba i sa crnim vrago samo ako bi pomoglo da skinemo kriminalce sa vrata.

IR
irani
07:33 18.01.2012.

Psi laju.... a EU dolazi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije