Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branko Hrvatin:

'Rezanje troškova remeti rad svih sudova'

 Branko Hrvatin
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
11.10.2014.
u 07:30

Proračunska sredstva za 2013. smanjena su u odnosu na 2012., ali su i činila samo 86,36% od proračuna 2009.

Predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin uputio je u saborsku proceduru svoje prvo izvješće o stanju sudbene vlasti, no ono još nije uvršteno u dnevni red. Obveza da pred Saborom podnosi izvješće uvedena je novim Zakonom o sudovima, koji je na snagu stupio u ožujku 2013., a Hrvatina su već nekoliko puta prozivali zastupnici SDP-a, pa i ministar pravosuđa Orsat Miljenić, što dosad to još nije napravio. Hrvatin je u izvješću upozorio na financijske, ali i kadrovske probleme sudova te na prečeste izmjene zakona što, primjećuje, otežava posao sudaca.

Podaci upućuju na to da su se proračunska sredstva za 2013. smanjila u odnosu na 2012., ali i da su činila samo 86,36% od proračuna 2009. što bi moglo, smatra Hrvatin, bitno remetiti budući rad sudova.

>> Hrvatin: Neću pokrenuti stegovni postupak protiv Turudića

Komentara 1

DO
doktorica
11:18 11.10.2014.

a kako li će tek rezovi u zdravstvu remetiti naše zdravlje?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije