Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obama prijeti vetom

Republikanci izglasali odgodu 'Obamacarea' na godinu dana

Barack Obama
Reuters/PIXSELL
29.09.2013.
u 08:29

Republikanci su jučer objavili plan prema kojem bi se Vlada nastavila financirati do 15. prosinca na trenutnoj razini troškova, ali bi se na godinu dana odgodila implementacija popularno nazvane zdravstvene reforme "Obamacare".

Predstavnički dom američkog Kongresa danas je glasao da se nastavi financiranje Vlade u zamjenu za odgodu zdravstvene reforme predsjednika Baracka Obame. Taj plan bi mogao naići na otpor u Senatu koji kontroliraju demokrati te dovesti SAD korak bliže od uskraćivanja novac Vladi.

Republikanci su jučer objavili plan prema kojem bi se Vlada nastavila financirati do 15. prosinca na trenutnoj razini troškova, ali bi se na godinu dana odgodila implementacija popularno nazvane zdravstvene reforme \"Obamacare\".

Tajnik za odnose s javnošću Bijele kuće Jay Carney jučer je u priopćenju zaprijetio da će na ovakav dogovor predsjednik Obama staviti veto. Kratko nakon toga je Obamina administracija izdala i službenu prijetnju vetom te je tražila da prođe senatska verzija zakona.

Zakon u je Predstavničkom domu prošao sa 231 glasom za i 192 glasova protiv, a znači nastavak financiranja Vlade u zamjenu da Obama na godinu dana odgodi svoj plan da zdravstveno osiguranje proširi na milijune siromašnih Amerikanaca.

Očekuje se da će Senat, koji ima kontrolu u Senatu glasati protiv ovakve mjere republikanaca.

>>Republikanski senator 21 sat držao govor protiv Obamacarea

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije