Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽBA ZA PLAGIJAT
Povratak na članak

Rektorski zbor komentirao odluku o Barišiću: Odbor za etiku djelovao je izvan zakonskog okvira

Na sjednici 4. prosinca Rektorski zbor razmatrao je daljnju eskalaciju krize u djelovanju Odbora za etiku u znanosti i visokome obrazovanju.

Komentari 9

BR
brojevi
16:16 11.01.2017.

Još 2011g. Odbor etičkog povjerenstva splitskog i zagrebačkog sveučilišta odbacilo je optužbe na račun Barišićevog navodnog plagijata. Sada, pet godina poslije našla se grupa partijskih aktivista veličine jednog Silobrčića uz svesrdnu pomoć HTV-a, da diskreditiraju i difamiraju akademika Barišića jer je ministar, normalno uz podnošenje ostavke jer se babi Vrdoljaku tako snilo. Vrdoljaku bi pametnije bilo da nam objasni propast Ininog postrojenja u Siriji i gubitak od nekoliko milijardi US dolara.

VL
AF
afer
16:11 11.01.2017.

Vlatko Silobrčić je također progonio Aralicu. Kad će mo prekinuti taj krug mržnje samo zato jer je netko druge političke opcije??

VL
MO
mobitel20
19:07 11.01.2017.

Tzv. "Odbor za etiku" je profanirana skupina jugonacionalista i militantnih antiteista koji su svojom neeticnoscu dosegli vrhunce licemjera. Iako su ti vrhovi, postavljani od pusica,pupovaca,frljica,stazica,tomica,pilsela,markovina,jokica,boricki itd., doista visoki. Ovi priPametni se jako trude doseci ih po besramnosti i otvorenoj mrznji prema tradiciji i vjeri velike vecine htvatskih drzavljana.

VL
Avatar kravata
kravata
16:59 11.01.2017.

Vrdouljak javi se u rektorski zbor, dojt ces i ti na red. Kad ti je gusto ides u napad kao porukom iz sabora koga treba ili ne treba lovit po cesti a to nije nitko rekao niti nitko postavio pitanje . Pregrlat i ako imas grubi glas nije bit pozeljno.

VL
MI
mirkoP
18:52 11.01.2017.

...čim zaškripi mulja tori odmah na Ustavni sud. Uostalom, stara narodna izreka kaže...na sudu poštenje traže samo tati i (prosta rijec) odnosno prostitutke.

VL
Avatar superhik74
superhik74
20:17 11.01.2017.

Plagijatori stite jednog od njih. Vecina hrvatske "znanstvene zajednice" su plagijatori. Zato se plagijatori ne istrazuju jer bi se time otvorila Pandorina kutija plagijata. Srusila bi se kompletna kula od karata. Najveca vecina njih su plagijatori, zato su nam sveucilista tako nisko rangirana u medjunarodnim ljestvicama (Po Times higher education Zagrebacko je jedino medju 1000 i to ispod 801 mjesta, iza Ljubljane, Maribora i cak iza Beograda) Eto tu smo dosli turbo-hrvatstvom, plagijatima i nepotizmom. Kada je britanski znanstvenik dokazao da je Kurjak plagijator nikad nije istrazen, jer bi sa sobom povukao jako veliki broj svojih kolega, nego su ga po kratkom postupku umirovili. Kao sto kazu u narodu " Vrana vrani oci ne kopa."

VL
KO
kobran
05:28 12.01.2017.

Rektorski zbor je udruzenje uhljeba i nist koristi. Fuj

VL
Avatar Dameanu
Dameanu
22:40 11.01.2017.

mene bi bilo sram...cudim se da premijer nije reagirao

VL
DH
dalibor.hren
16:38 11.01.2017.

Ako je to rekao Rektalni zbor, onda je to tak bez obzira na "kopi pejst!"

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.