Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPUTIO APEL
Povratak na članak

Rektor Boras zatražio hitno očitovanje MZOS-a o ugovoru o radu dekana Previšića

Oštro osudio svako vrijeđanje studenata i profesora

Komentari 20

MS
mare_split
17:58 27.09.2016.

Logično, malčice 'ušminkano', ali pravno i statutarno točno! 'Ni rektor niti Senat u ovome trenutku nemaju statutarnu osnovu za smjenu dekana Previšića', zaključak je koji je u skladu sa statutom veleučilišta, zbog čega je jasno zaključiti kako su 'minorci s ulice' postupali protuzakonito na što je trebao i morao reagirati sigurnosni sustav RH! Svojom su prljavom 'crvenom igrom' izvršili nasilje, prijetili Dekanu i instituciji ('blokirat ćemo' - 3.10. ...?) Republike Hrvatske! Nažalost, razvidno je da su tim napadom na RH ishodili žurno reagiranje MZOS-a, dok je današnje priopćenje Rektora Borasa jedina svijetla točka u 'rat...u' kog je Zoka najavio kroz njegov pakao i slogan: MI ili ONI! ... VL, da vas čujem: tko je započeo s neredom, zbog čega i s koliko prava i Istine? ...

VL
OB
obivankenobi
18:08 27.09.2016.

Ovo o nastavak napada crvene armije koji je zapoceo nakon gubitka izbora sdp a . To je nacin staljinistickih slugu i mrtve diktature. Ne popustajte ucjenam crvenih kmera nego postupite po zakonu i neka to rjesava policija i dorh. Ili nece prestati.

VL
DU
Deleted user
17:50 27.09.2016.

Novinarcicu prvo napišeš da ne napadaju studente i profesori a na kraju teksta da se svi suzdrže od napada ! Daj se odluci kaj je rekao .

VL
VL
vlatx
19:19 27.09.2016.

Nisam upućen, niti me previše zanima, u trenutnu priču Filozofskog fakulteta ali me bode činjenica da čovjek ima 71 godinu (?!) i da dalje obnaša tako važnu funkciju. Zar su te stare "prdonje" toliko nezamjenjive da ih nitko mlađi ne može zamijeniti? Većina ljudi u tim godinama imaju problema sa pamćenjem, sporije razmišljaju i zaključuju a ovaj bi se trebao baviti i cjeloživotnim učenjem i nadogradnjom svojeg znanja??? Zar u zakonu ne stoji da mora u mirovinu sa 65 ili 67 godina? Zašto se mu uopće dozvolili da još radi kraj toliko stručnih i mlađih ljudi? Zar je ovaj dobio Nobelovu nagradu pa ga drže kao primjer studentima i nadahnuće? Ima takvih priča na svim fakultetima ali jedno je bitno ako se uskoro ne pokrenu smjene generacija studenti neće nikada izaći sa fakulteta dovoljno obrazovani za neki posao već će morati debelo zapeti i nadoknaditi znanje koje nisu dobili na fakultetu zbog starčeka koji ne žele u mirovinu.

VL
KA
kajinx
20:01 27.09.2016.

Boras, da nam to napiši na ćirilici.

VL
AL
Alberti
18:23 27.09.2016.

Izgleda da su studenti prodrmali i njegovu stolicu, nesto je postao previse azuran. Bilo bi i njemu vrijeme za mirovinu.

VL
DE
dernek
18:25 27.09.2016.

Davno si ti trebo uputiti poziv ali drugom ministarstvu.

VL
AL
Alberti
18:31 27.09.2016.

Sada ce krenuti navala domoljuba protiv fantomskih lijevih. Bogoslovni fakultet i njihov institut za filozofiju ili kako to vec zovu, nije apsolutno nitko dirao, jedino sto im nisu dozvolili da njihovi studenti studraju na FF-u bez prijemnog ispiti kroz koji svi normalni studenti prolaze, da bi se to protumacilo kao ljevicarenje i diskriminacija. Svasta!

VL
FM
fmihoci1
18:14 27.09.2016.

mare_split: razvidno, vrlo kompetentna postašica (možda nova zg sveučilišta rektorica) lupa li lupa: "zaključak je koji je u skladu sa statutom veleučilišta". No, da se Zagrebačko sveučilište može srozati na - veleučilište - hoće li reagirati na takvu nedomoljubnu degradaciju Sveučilišta sigurnosni sustav RH...

VL
NA
navijeke
05:25 28.09.2016.

Suradnja FFZG i KBF po meni je za svaku pohvalu, pod uvjetom da su svi studenti u jednakom položaju. Drugim riječima, želi li KBF student/ica ujedno studirati i na FFZG (ili obratno), mora zadovoljavati iste kriterije znanja i sposobnosti kao i ostali. To će reći da potencijalni novi ugovor između FFZG i KBF ne smije favorizirati nikog, a čini mi se da dosadašnji prijedlozi tog ugovora (iako baš i ne favoriziram tzv. "crvenu" opciju) favorizira KBF i one koji ga pohađaju. Jasno, to ne opravdava montiranje clipova, koji se - iako ih smatram niskom i prig.lupom provokacijom - lako mogu smatrati i govorom mržnje/poticanjem nasilja.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
19:19 27.09.2016.

i ovaj silji tuki na Glasnovica.

VL
PO
portugisac
08:16 28.09.2016.

Alberti i ostali kmeriči. Gdje si to pokupio da studenti sa Bogoslovnoga na FF studiraju bez prijemnoga ispita. Šta ti jadniće ne provjeriš tu dezinformaciju. Prijemni je obaveza za sve. Ovdje su se pobunili crveni kmeri protiv domoljubne Hrvatske. Njih 300 protiv 6700 studenata.

VL
GV
golub Vaso
18:04 27.09.2016.

klerikalni napad na FF će biti odbijen

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.