Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod dubrovnika

Rekord: U dva dana zaplijenili 21.914 tableta i 21 kg marihuane

zapljena,droga,tablete (1)
Foto: PU Dubrovačko - neretvanksa
1/6
07.02.2013.
u 10:29

Tablete ''apaurina'' i ''bensedina'' otkrivene su u utorak na prijelazu Karaosović, a marihuana je zaplijenjena na graničnom prijelazu Gabela polje 1

Rekordnih 21.914 tableta ''apaurina'' i ''bensedina'' te 21 kilogram marihuane zaplijenila je carinska kontrola na graničnim prijelazima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Tablete su otkrivene u utorak na prijelazu Karaosović. Tamo je 50-godišnji državljanin Crne Gore u osobnom automobilu pokušao ući u RH. Tijekom granične kontrole od strane policijskih službenika Policijske postaje Gruda i djelatnika Carinske ispostave Karasovići, u tapecirungu krova automobila uočena je manja količina tableta, javlja dubrovačka policija. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promet droga, vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Na temelju naloga Županijskog suda u Dubrovniku u srijedu je obavljena detaljna pretraga vozila u kojoj je u tzv. tapecirungu krova i sjedala pronađeno 1460 blistera s ukupno 21.914 spomenutih tableta. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 50-godišnji vozač predan je pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Na graničnom prijelazu Gabela polje 1, u srijedu je pak spriječen pokušaj krijumčarenja 24 paketa marihuane ukupne težine 21.379 grama. Droga je bila skrivena u automobilu albanskih nacionalnih oznaka. Graničnom kontrolom policijskih službenika Postaje granične policije Metković i službenika carine, marihuana je pronađena u podnožju vozila, kojim je upravljao 44-godišnjak, a u vozilu se nalazio i 34-godišnjak, obojica državljani Albanije. Zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet droga, obojica su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Osim navedenih, s ovom zapljenom povezuje se i 39-godišnji državljanin Albanije, koji je upravljao drugim automobilom, također albanskih nacionalnih oznaka, a koji je uhićen na istom graničnom prijelazu zbog sumnje u pomaganje prethodno spomenutim albanskim državljanima. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja trojica državljana Albanije predana su pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

>>Policija u Kutini zaplijenila oko 100 kg rezanog duhana

Komentara 1

Avatar Forrest Gump
Forrest Gump
13:55 07.02.2013.

da jsu carinska i porezna uprava tako uspješna u naplati ne bismo bili ukrizi. opet su najmanji u lancu opet pkazali da su profesionalci..bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije