Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Banski dvori

Rekonstrukcija Vlade između Božića i Nove godine

vlada
Sanjin Strukić/PIXSELL
17.12.2010.
u 19:17

Novi ministri trebju biti potvrđeni na izvanrednoj sjednici Sabora, potvrdio nam je izvor u Vladi

Izvanredna sjednica Sabora na kojoj bi se trebala potvrditi imena novih ministara održat će se ipak do kraja godine, odnosno u tjednu između Božića i Nove godine, potvrdio nam je izvor u Vladi. Nakon današnjeg sastanka vrha HDZ-a u Banskim dvorima, potpredsjednik stranke Andrija Hebrang odgovorio je novinarima kako održavanje te sjednice ovisi o dinamici premijerkine odluke o rekonstrukciji te da za sada nema te informacije. No, kako je sada jasno da će sjednice biti očito je da premijerka već barata s nekim imenima koja će zasjesti u ministarske fotelje i u izbornoj godini zamijeniti već poznata imena ministara na odlasku – Ivana Šukera, Marinu Matulović Dropulić, Božu Biškupića i Branka Vukelića.

O novim imenima kalkulira se iz dana u dan, a ona konačna premijerka će predstaviti zasigurno sljedeći tjedan. Hebrang je opovrgnuo da je na sastanku u Banskim dvorima bilo riječi o rekonstrukciji, iako je jasno da se takvo što nije moglo ignorirati. Uz Hebranga na sastanak u Banske dvore došli su i ostali članovi predsjedništva stranke - Vladimir Šeks, Branko Bačić i Ivan Jarnjak. O temi rekonstrukcije nisu htjeli komentirati niti sami ministri prije sjednice Vlade.

Novi glasnogovornik Vlade Mladen Pavić

Tema sastanka vrha stranke u Banskim dvorima navodno je bila, kako je rekao Hebrang, koordinacija rada Vlade i Sabora.

- Vlada je donijela novi program zakonodavnih aktivnosti što moramo uskladiti sa Saborom. Treba donijeti niz zakona koji se tiču EU i odluka vezanih za gospodarski program - rekao je.

Sastanak u Vladi trajao je oko sat i pol, a možda bi se i produljio da premijerka nije otišla službeno u Garešnicu, po prvi puta s novim glasnogovornikom - Mladenom Pavićem, dosadašnjim glasnogovornikom ministra Čobankovića koji je na tu kadrovsku promjenu samo kratko u šali prokomentirao: - Život je tako okrutan! Mjesto glasnogovornika ostalo je upražnjeno nakon odlaska Zlatka Mehuna u travnju. Privremeno je taj posao obavljala Martina Banić, koja je jučer imenovana na mjesto predstojnice Ureda predsjednice Vlade.

Hebrang: Premijerka nije ništa znala o crnim fondovima

Prije sastanka u Banskim dvorima, Hebrang je odgovorio i na novinarske upite vezane za crne fondove. Na upit je li imao kakvih saznanja o crnim fondovima, Hebrang je odgovorio "Ne da nisam imao saznanja o crnim fondovima nego sam još uvijek u uvjerenju, budući da to nije dokazano, da je tako nešto nemoguće. Ne mogu vjerovati da se moglo baratati s tako milijunskim ciframa mimo zakona" Na pitanje vjeruje li da premijerka nije znala ništa odgovorio je isto " Ne da vjerujem nego sam siguran. Jer, sad kad razgovaramo i rekonstriuramo brojne događaje ne možemo uopće ući u trag takvom paralelnom sustavu".

Ministar branitelja Tomislav Ivić također je potvrdio da nema pojma o nikakvim novcima i sredstvima, a posebno u slučaju Osiječke televizije.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je, osim imenovanja M. Pavića na mjesto glasnogovornika, Sandru Puhovski imenovala za njegovu zamjenicu. Vlada je razriješila dužnosti zamjenicu predstojnika Ureda za odnose s javnošću Martinu Banić te je imenovala na mjesto predstojnika Ureda predsjednice Vlade.

Komentara 182

OB
-obrisani-
22:25 17.12.2010.

Tko je Šoroš? Da li je on mason i kakav uticaj ima na Hrvatsku?? Zna li tko?

VA
vatra
22:26 17.12.2010.

Nisam siguran jel g.Hebrang sada laže ili samo govori neistinu?

Avatar DucMan
DucMan
22:24 17.12.2010.

Dosadni ste i vi i taj vaš kamocemo. Ovdje su važnije teme a vi se bavite jedni drugima. Fakat ste naporni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije