Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt na cesti

Rekao je da motorom ide u đir, ali se s njega nikada nije vratio

'21.04.2012., Kraj - Tri su osobe poginule, a dvije su tesko ozlijedjene u sudaru sedam motora, koji su se nakon sudara zapalili.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
23.04.2012.
u 22:27

Oni koji su Marinka Nimca dobro poznavali opisuju ga kao izvanrednu, duhovitu osobu, pravog i pouzdanog prijatelja. Obožavao je more

– U šoku smo, što da vam kažem. Nije to bolest, pa da se čovjek na neki način može pripremiti. Rekao je da ide napraviti samo jedan đir, no kako se nikako nije javljao na telefon, shvatila sam – kazala nam je slomljenim glasom Aleksandra Nimac, supruga 50-godišnjeg Riječanina Marinka Nimca, jednog od trojice poginulih motociklista u nezapamćenoj prometnoj nesreći koja se u subotu dogodila u mjestu Kraj pokraj Mošćeničke Drage.

Nimac je bio vlasnik i direktor Doma za starije i nemoćne osobe “Vitanova” na Marinićima. U vrijeme dok se na cesti odvijala prava drama Aleksandra Nimac nije ni slutila što se zapravo dogodilo. 

– Marinko je otišao na vožnju, a ja u šetnju s prijateljicom. Kada sam se vratila u 19 sati, vidjela sam da ga još uvijek nema, ali se nisam zabrinula. Nakon sat vremena postalo mi je sumnjivo. Tada me nazvao jedan naš prijatelj i kazao da je čuo za nesreću. Odmah me počeo smirivati pokušavajući mi objasniti da se, koliko on zna, radi o dečkima iz Istre. Kasno navečer, nažalost, stigla je potvrda da je Marinko poginuo - ispričala nam je.

Još uvijek u nevjerici u jednom je dahu izgovorila koliko je volio motore, more, ljude. Volio je život, bio je čovjek velikog srca, prošaptala je na kraju Marinkova supruga Aleksandra. Oni koji su Nimca dobro poznavali opisuju ga kao izvanrednu, duhovitu osobu, pravog i pouzdanog prijatelja. Koliko znaju, nikada do ove kobne subote s motorom nije imao nezgoda, vozio je vrlo pažljivo. Baš kao i poginuli 52-godišnji Puljanin Branko Mađarević i Nimac je obožavao more, pa je tako često surađivao i na projektima vezanim uz rad škole jedrenja. Okušao se i u glazbenim vodama, bio je basist u “Red hotu”, prvom rockabilly bandu u bivšoj Jugoslaviji.

Mađarević, koji je u subotu zajedno s Nimcem vozio motocikl iz pravca Mošćeničke Drage prema Lovranu, bio je priznati međunarodni učitelji i demonstrator skijanja, profesor tjelesne kulture ali i pravi morski vuk, iskusni skipper koji je već nekoliko godina živio u Ičićima. Nimac i Mađarević dijelili su ljubav prema moru i motociklima, no relaksirajuća subotnja vožnja odvela ih je u smrt. I dok traje rasvjetljavanje svih okolnosti ove stravične nesreće, u kojoj je život izgubio i 31-godišnji Labinjan Klaudio Miletić, a teško stradao mladi Saša Kočevar, krenule su i mnoge rasprave o tome kako su vozili, tko je zapravo skrivio nesreću.

Na You Tubeu postoje snimke nekih motorista u vožnji cestom na kojoj se dogodila subotnja tragedija. Moguće je vidjeti kako neke od rizičnih vožnji izgledaju, kao upozorenje svim nesmotrenim vozačima, ovisnicima o adrenalinu, koji ugrožavaju one koji poštuju pravila i ograničenja.

Komentara 6

Avatar puky
puky
22:40 23.04.2012.

\"Oni koji su Marinka Nimca dobro poznavali opisuju ga kao izvanrednu, duhovitu osobu, pravog i pouzdanog prijatelja. Obožavao je more\" ... sve ovo dobro što je imao u sebi nema veze sa time kako je vozio motor ... dobro, moždada ovo \"dobar i pouzdan prijatelj\" jer je zajedno sa svojim najboljim prijateljem \"otišao\" ... strava ...

BA
Bandit
07:13 24.04.2012.

Svi su divni i krasni kad su pokojni ....

Avatar Bell940
Bell940
08:13 24.04.2012.

neznam zašto treba biti zajedljiv, svi mi promjenimo karakter kad sjednemo za volan ili motor ili na neku fotelju, to ste sve sigurno doživjeli, metamorfoza se dogodi u trenutku. Dogodila se nesreća-tragedija, koja se nije trebala dogoditi i u tim nesrećama stradaju i dobri ljudi, najčešće smo sami krivi za to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije