Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozivka

Reis Cerić: Jašarević je odmetnik s kojim je vrag kolo vodio

\'unu 19.04.2009. Zagreb , Mazuranicev trg, reis-ul-ema Mustafa Ceric u sinagogi sa rabinom Da Don. Photo:Antonio Bronic/Vecernji list\'
Foto: Antonio Bronić/Arhiva VL
1/5
06.11.2011.
u 11:02

Savjestan i odgovoran narod mora ustati i zaustavi one koji su skloni nasilju, koji su u vražjoj mreži, koji nemaju osjećaja za slobodu i prava drugih, koji se igraju sa nadom i budućnošću naše djece, rekao je Cerić.

Muslimani diljem svijeta danas proslavljaju Kurban-bajram, jedan od dva najveća i najznačajnija islamska blagdana.

U obraćanju vjernicima, predvodeći središnju molitvu u povodu blagdana Kurban-bajrama koja je po tradiciji održana u sarajevskoj Begovoj džamiji, reis Cerić kazao je kako očekuje da predstavnici BiH u UN-u podrže palestinski zahtjev za punopravno članstvo kao jedino moralno razumljiv čin.

"Sramno je da se tako važno i osjetljivo pitanje za mir i sigurnost u svijetu kao što je palestinsko pitanje prelama preko naših umornih leđa i teških rana. Nitko nema pravo da nam otežava naše bolno stanje, posebno prijatelji i na Istoku i na Zapadu, poručujući nam, oni sa Istoka, da ako BiH ne glasa za punopravno članstvo Palestine u UN da će nas se odreći, a sa Zapada nam prijete da ako glasamo za palestinsko pravo na punopravnost u UN da će nas ostaviti", istakao je Cerić tijekom molitve.

Mevlida Jašarevića, koji je je izvršio teroristički napad na Veleposlanstvo SAD u Sarajevu, Cerić je nazvao odmetnikom od zajednice s kojim je vrag kolo vodio usred dana, usred Sarajeva, okrećući ga tamo-amo s puškom u ruci, šireći nemir i strah u gradu i dovodeći u teško stanje jedan narod.

Istaknuo je da svatko ima pravo izabrati svoj životni put, ali ne i ugrožavati mir i sigurnost naroda.

"Savjestan i odgovoran narod mora ustati i zaustavi one koji su skloni nasilju, koji su u vražjoj mreži, koji nemaju osjećaja za slobodu i prava drugih, koji se igraju sa nadom i budućnošću naše djece", rekao je Cerić.

Komentara 200

OB
-obrisani-
16:44 06.11.2011.

Pa, ima bombi po islamskim zemljama koliko hoćeš Eno Kazahstan: Strateška odbrana SSSR-a je bila locirana u njemu Sve interkontinentalne rakete

OB
-obrisani-
16:48 06.11.2011.

haj, jbg...da si svaler znao bi sta zene zele....daj neku ugodnu.....iznenadi....ja udaram pivo i praseca rebarca......volim kad mi ugadjaju....

OB
-obrisani-
15:59 06.11.2011.

u srpsko ja sam osvešteni srbin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije