Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Putovanja u bojama jeseni

kesteni
Mihael Španić / VLM
24.09.2009.
u 14:05

Tražite li bijeg iz grada ili jednostavno lovite posljednje sunčane dane, ne tražite daleko jer Hrvatska skriva mnoga iznenađenja.

Ljeto nam je završilo, a s njim nestaju i nesnosne vrućine koje su nas proteklih mjeseci tjerale da potražimo hladovinu, ali i osvježenje u moru i rijekama. Sada kada je jesen tu, još uvijek možemo očekivati ugodnije temperature i dovoljno sunca koje treba iskoristiti prije velikih kiša. Crvena, žuta, smeđa, tople su boje jeseni kojima će se ogrnuti hrvatska polja, šume i gore, a u čijim blagodatima možete jednako lijepo uživati kao i u prvim zrakama sunca u proljeće.

Organizirani izleti

Napunite “baterije” prije nego što odlučite krenuti prema skijaškim stazama. Jesen u prirodi, razgledanje gradova, njihove povijesne i kulturne baštine, berba kestena, grožđa, mandarina, proslave Martinja samo su neke od mogućnosti kojima možete ispuniti jesenske vikende koji su pred nama.

Tražite li u potpunosti organiziran vikend, najbolje je zaviriti u turističku agenciju i odabrati neki od autobusnih izleta. Trodnevni odmor pun uživanja i zabave očekuje vas na Pagu. U hotelu Luna 4* osim u tulumu do zore možete uživati u SPA & Wellness centru te obići prirodni fenomen “Paškog trokuta”. Polasci su autobusom iz Zagreba 9. i 23. listopada. Cijena aranžmana je 740 kn i uz već navedeno uključuje boravak na osnovi dva polupansiona. Program na Pagu agencija najavljuje i u sljedećim mjesecima.
(www.orbis-putovanja.com).

Želite li kušati lovranske marune, 10. listopada kreće organizirani jednodnevni izlet autobusom u Lovran. Cijena izleta je 130 kn. Na kestenijadu možete i prema Hrvatskoj Kostajnici 4. listopada autobusom iz Zagreba po cijeni od 110 kn. (www.turist.samoborcek.hr). Zbog izrazitog interesa i mnoštva zadovoljnih putnika koji su posjetili Iločku berbu grožđa, izletnički vlak Traminac-express ponovno kreće 4. listopada. Cijena izleta je 290 kn.
(www.danubiumtours.hr)


Individualni polasci

Imate li uhodanu ekipu ili jednostavno izbjegavate grupna putovanja, na izboru vam stoji pregršt posebnih hotelskih paketa kao i prilika za aktivan odmor u prirodi. Rafting ili jedrenje odličan su izbor za društvo koje želi dobru zabavu. Četiri dana jedrenja (1. - 4. listopada) od Šibenika do Kornata po osobi iznosi 1590 kn, a uključuje najam jedrilice, uslugu skipera, troškove marine, vezova, goriva, ulaznicu za nacionalni park te potrošnju struje i vode. Rafting-avantura na Kupi ili Mrežnici s vodičem i potpunom opremom i ručkom (uz vlastiti prijevoz) stajat će vas između 190 i 285 kn po osobi.
(www.izazov.net)

Ne tražite li previše aktivnosti, boravak u hotelima na Jadranu, mirna jutra i ugodne šetnje obalom bez mnoštva turista za neke će biti prava relaksacija i gotovo savršen odmor. Osim povoljnijih poslijesezonskih cijena hotela, toplice i terme također nude posebne pakete u wellness oazama. U listopadu ćemo istaknuti i posebnu cijenu smještaja za umirovljenike u hotelu Kompas 3* u Dubrovniku. Uz korištenje bazena i saune, cijena sedam polupansiona po osobi je 2030 kn. (www.spektar-putovanja.hr) Do 23. listopada dva polupansiona u hotelu Sol Garden Istra 4* u Umagu stoje 540 kn, a 3 polupansiona u hotelu Sol Coral 5* iznose 900 kn.
(www.millenium-tours.hr).

Kamo god krenuli, sigurni smo da ćete uživati u mirnim i ugodnim jesenskim danima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije