Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šetnja gradom

Regionalni lideri u Dubrovniku, susret Josipović - Merkel

Angela Merkel,Stradun
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/18
15.07.2014.
u 12:00

Kancelarka nije krila oduševljenje dubrovačkim ljepotama, a građani i turisti njenim dolaskom

Predsjednik Ivo Josipović u Dubrovniku ugošćuje regionalne čelnike kojima se pridružila i njemačka kancelarka Angela Merkel.

U Knežev dvor kancelarka je pristigla u pratnji ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić te dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića. Dočekali su je predsjednik Ivo Josipović i slovenski predsjednik Borut Pahor, vođe zemalja koji su pokrenule inicijativu godišnjeg okupljanja šefova država jugoistočne Europe s počasnim gostom neke od vodećih zemalja Europske unije.

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Najutjecajnija političarka današnjice nije krila oduševljenje dubrovačkim ljepotama, a građani i turisti njenim dolaskom. Iako je bila okružena jakim osiguranjem, ljubazno se rukovala s prisutnima i izmijenila nekoliko kurtoaznih riječi. Najoduševljeniji su bili turisti iz Njemačke koji su ponosno razvili njemačku zastavu.

Merkel će voditi sastanak inicijative Brdo-Brijuni koja okuplja jedanaest predsjednika iz osam zemalja u regiji. Predviđena je rasprava o političkom okruženju, infrastrukturi i energetici. Projekt o kojem će se najviše govoriti jest jadransko-jonska autocesta. U najavi sastanka predsjednik Josipović kazao je da je taj sastanak važan za sve lidere te da je puna afirmacija regionalne politike koju i on zagovara. – Razumjelo se koliko je važno da cijela regija postane dio EU. To nam je važno radi rješavanja brojnih problema koje imamo. Stoga dolazak Merkel pokazuje da je Europa zainteresirana da u svojim članicama, posebno u Hrvatskoj, prepoznaje perjanice u svom odnosu prema regiji – kazao je Josipović u najavi sastanka.

>>Sastanak u Dubrovniku jer Merkel želi vidjeti Stradun

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Komentara 17

Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
12:45 15.07.2014.

Koliko vidim svi su na rever stavili svoje nacionalne zastave ili sl. .Jedino "naši" internacionalisti i regionalci bit ce bez zastave na reveru. Jadna je Hrvatska koju takvi vode.

DU
Deleted user
12:57 15.07.2014.

Pošto sam obrisan u roku dvije minute, ponavljam svoj komentar: Kako li je Yusipoviću milo oko srca...cijeli region. Ivu za predsjednika regiona...bez Hrvatske.

ĆA
ćaćaća
12:55 15.07.2014.

"naši" nasljednici skh će doći s maršalom na reveru i pokazati svima da nam je cilj ući u s.koreju u što kraćem vremenu..naravno nakon što nas opet uguraju u region koji je zamjena za jugu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije