Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tehnologija vrijedna 1,9 milijuna kuna
Povratak na članak

Treći u svijetu: Rebro spremno za prvu transplantaciju nekucajućeg srca

Za tehnologiju uskoro dostupnu u Zagrebu, vrijednu 1,9 milijuna kuna, potporu je dalo i Ministarstvo zdravlja

Komentari 15

Avatar mariosweden
mariosweden
10:58 17.05.2015.

Sve u superlativima a politicari i drugi mocnici se redovito lijece i operiraju u zapadnim zemljama.

VL
DU
Deleted user
13:41 17.05.2015.

Kad usporedim svoj dobiveni termin u travnju 2016., za postupak koji košta 9.000 kuna, radujem se da u našem zdravstvu postoji 2 miliona kuna za operaciju + 500.000 do1.000.000 kuna godišnje za lijekove i pregleda takvog pacijenta,a sve samo zatoo da bi Hrvatska bila, zamislite treća, odmah iza Australije i Velike Britanje. U zemljama gdje se takve operacije rade na teret pacijenta i njegova osiguranja, a ne na zajednički teret svih osiguranika kao u Hrvatskoj. Čestitam ministru Vargi na takvom racionalnom korištenju tuđeg novca.

VL
KU
kucastara
12:12 17.05.2015.

sad ce biti pacijenata iz BiH koji imaju besplatno osiguranje u Hrvatskoj oni se ljece a Hrvati u Rh to placaju , pravi biznis,

VL
SK
Sklllo
13:09 17.05.2015.

Ne znam da li vam je jasno, ali riječ je o postupku koji omogućava transport eksplantiranog organa na veće udaljenosti. Dakle sam postupak nije osmišljen kako bi pacijenti na Rebru lakše dobili srce iz "Švedske", nego samo kako bi se izvađena srca Hrvata (donora) lakše transportirala u sve dijelove svijeta. Ugrubo rečeno, olakšali su vađenje organa Hrvatima. Dobra vijest za Europu, loša za Hrvate.

VL
ZE
zeljkof
12:40 17.05.2015.

Sram vas bilo za svaki ružni komentar na ovakvu vest. Kako smo jadan neobrazovan primitivan i maliciozan narod. Ovo je vest - a ne dnevno političke blajburg teme. nikad niste zadovoljni stoko nepismena. Koliko vas zna da kravatu sveže aa ne srce da presadi. ludji je onaj ko vam da da komentarišite ovakvu vest.

VL
AN
anticenzura
12:02 17.05.2015.

Ovi se mjere sa svjetskim prvacima u tehnologiji i kirurgiji, a zena veli nekidan na fejsu kad je pozvala hitnu, da su joj rekli da ponese peskire, wc papir i jos nesto, posto u bolnici nema. Ovo me podsjeca na mojoj babu kad je kupila ves masinu u bivsoj YU, a nije imala vodu u kuci.

VL
Avatar d-ano
d-ano
16:24 17.05.2015.

Bravo doktori,,

VL
DU
Deleted user
10:47 17.05.2015.

Jedno od temeljnih načela zdravstvene zaštite je jednakost u dostupnosti ostvarivanja prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja. Iako pozdravljam ovakav napredak, ono što jako bode u oči jest činjenica da su bolnice po manjim mjestima u derutnom stanju, da su operacijski traktovi zapušteni, sobe i kreveti u jako lošem stanju, ali zato se ima za ovakve zahvate koji će se raditi 1-2 puta godišnje. Ministar Varga bi trebao malo prošetati po bilnicama,a manje se baviti masterplanovima i ukidanjima domova zdravlja, pa bi vidio da Hrvatska nije Rebro.

VL
DU
Deleted user
12:35 17.05.2015.

Umjesto da se novac usmjeri na izgradnju Bandicevih fontana, razbacuje se novac na gluposti... i to pisljivim cca. 2 miliona kuna. Toliko samo kosta pumpa za strcanje zagrepcanima u glavu !!!

VL
CI
cinbenik
11:47 17.05.2015.

Bilo bi puno toga vise i puno prije ,da HDZe nije harancio Hrvatskom i borio se sa vjetrenjacama.........

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.