Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Rebalans "pojeo" 70 milijuna kuna iz županijskog proračuna

šišljagić
Arhiva VL
02.12.2009.
u 15:35

Od lani planiranih 425 mil. kuna proračun Osječko-baranjske županije bit će rebalansom proračuna smanjen na 356,7 milijuna kuna.

OSIJEK - Po treći put ove godine skupštini Osječko-baranjske županije upućen je prijedlog rebalansa proračuna. Od početnih 425 milijuna kuna, koliko je krajem prošle godine bilo planirano, županijski proračun bit će trećim rebalansom smanjen na 356,7 milijuna kuna.

– Očito je da je kriza i recesija ostavila traga. Značajno su nam manji prihodi od prodaje i zakupa poljoprivrednog zemljišta do poreza za cestovna motorna vozila, a on je trenutačno za oko 80 milijuna manji od planiranoga – kazao je župan Vladimir Šišljagić.

Slab priliv novca, očekuju u Županiji, nastavit će se i iduće godine pa je planirani proračun za 2010. 344,5 milijuna kuna.

– Uzimajući u obzir prihode, to je sasvim realan i objektivan prijedlog proračuna. Moramo voditi računa da je iduća godina također krizna, a mislim i puno problematičnija od 2009. Na to nismo mogli utjecati, a nismo željeli podizati kredite – kazao je župan. Istaknuo je kako je u okvirima mogućeg za iduću godinu jedino povećane stavke koja se odnosi na socijalu i zdravstvo jer će, uzimajući u obzir stanje u državi, korisnika tih oblika pomoći biti puno više. (idi/VLM)

Ključne riječi

Komentara 3

GA
gala
15:53 02.12.2009.

Pippo9 moraju hdssb-ovci slati pakete glavašu. ipak je to međunarodna dostava

PI
Pippo9
15:41 02.12.2009.

Nek štede na nepotrebnim stvarima a ne da im za troškove pošta ode 30mil kn

Avatar maximus69
maximus69
20:13 02.12.2009.

A imaju i ured u bruxellesu.to će ih izvući...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije