Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijavili policiji

RBA: SMS-ovi koji kruže su lažni! Poslovanje je stabilno i novac klijenata je siguran

Poslovnica Raiffeisen banke u Metkoviću
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
06.03.2022.
u 11:18

Poruke nama nepoznatih autora su neistinite i lažne. Jučer smo navedene poruke prijavili Ministarstvu unutarnjih poslova koje je pokrenulo daljnju istragu, stoji u priopčenju

RBA upozorava javnost na lažne SMS i druge poruke koje su u opticaju proteklih dana i kojima se kako kažu pokušava diskreditirati poslovanje i stabilnost RBA.

"Poruke nama nepoznatih autora su neistinite i lažne. Jučer smo navedene poruke prijavili Ministarstvu unutarnjih poslova koje je pokrenulo daljnju istragu.

Želimo naglasiti da je poslovanje naše banke u potpunosti stabilno te da su sve usluge i svi proizvodi dostupni. Novac klijenata je u potpunosti siguran, a gotovina je uvijek dostupna u iznosima koji klijenti zatraže.

Također, bitno je naglasiti kako RBA ne posluje na pogođenim tržištima Ukrajine i Rusije te upravo zato za nas ne postoji nikakva izloženost prema tim tržištima. 97% poslovanja RBA odvija se unutar Republike Hrvatske i Europske unije. Imamo visoku razinu kapitala, kao i iznimno visoku razinu likvidnosti", stoji u priopćenju RBA. 

Ukoliko dobijete poruke koje šire dezinformacije i paniku, RBA moli da ih pošaljete na info@rba.hr kako bi ih proslijedili Ministarstvu unutarnjih poslova. Također, možete ih nazvati na broj 072 62 62 62, poslati direktnu poruku na društvenim mrežama ili javiti se direktno vašem osobnom kontaktu u našoj banci.

"Iskreno nam je žao svih koji su meta ovih lažnih poruka i razumijemo zabrinutost svakoga tko ih je zaprimio. Teško nam je razumjeti da pojedinci dodatno uzrokuju paniku šireći lažne vijesti. Mi ostajemo glas transparentnosti i jasnoće. Tu smo za naše klijente i slobodno nas mogu kontaktirati ukoliko žele još dodatnih informacija", istaknula je RBA u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Tony_Montana
Tony_Montana
09:04 07.03.2022.

gdje ima dima? vrijedi li ona stara?

FM
fmica
20:39 06.03.2022.

peta kolona je jaka u hrvatskoj....

PV
prcko.vita
17:17 06.03.2022.

Pazite, dobila sam žuti karton zato što sam rekla istinu, u suštini rekla sam također da je banka sigurna, dakle, isto što i piše u tekstu, a zbog toga sam dobila žuti karton, zbog istine... samo sam pojasnila zbog čega je banka međuostalim sigurna, a to su ogromne zarade na običnim građanima koje ta banka uzima, dakle, banka je puna novca i sigurna je. Zamislite samo svakog prvog u mjesecu u prosjeku 30 kuna za vođenje računa pa puta broj klijenata npr. 30x 500.000 = 15000000 kuna uzmu samo za vođenje računa. A gdje vode te naše račune? U šetnju? Kod veterinara na pregled? E moj narode. Kako se istina cenzurira to nije normalno. Još malo pa će nas u zatvor na 15 godina zbog istine, da nije Putin već stigao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije