Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privedeno 18 osoba

Razbijen lanac krijumčarenja ljudi, uhićeno i troje policajaca

policija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
12.12.2012.
u 16:07

Među uhićenima je troje graničnih policajca iz Županje i jedan Turčin koji je prvotno tražio azil u Hrvatskoj, no onda je ušao u poslovnu kombinaciju s krijumčarima

Velikom policijskom akcijom kodnog imena “Leda” razbijen je lanac krijumčara odraslih osoba i djece iz BiH preko Hrvatske u Sloveniju pa u ostale zemlje zapadne Europe. Krijumčari su prebacivali uglavnom turske i albanske državljanine, s time da je među njima bilo i Somalijaca i Pakistanaca. U Hrvatskoj je ukupno uhićeno osamnaest osoba, od toga troje graničnih policajaca iz Županje, jedan Turčin, koji je prvotno tražio azil u Hrvatskoj, no onda je ušao u poslovnu kombinaciju s krijumčarima na čelu s mozgom operacije Zagrepčaninom od prije poznatim policiji.

Akcija je provedena u dva dijela. Prvo je početkom prosinca uhićeno sedmero osoba, a među njima i navedeni policajci koji su za 40 do 150 eura po glavi ilegalaca "žmirili" na njihov prelazak granice. U utorak je akcija nastavljena uhićenjem jedanaestorice iz Zagreba. U pretresima stanova po metropoli u kojima su krili ilegalce nakon ulaska u Hrvatsku i do prebacivanja u Sloveniju, nađeni su mobiteli, oružje, novac, ali i dokazi o korespondenciji krijumčara i stranih državljana. Za svakog ilegalaca krijumčari su dobivali od 850 do tisuću eura.

U Sloveniji lisice na ruke stavljene su desetorici, a u Bosni Hercegovini sedamnaestorici osoba. Akciju koja još uvijek traje hrvatski policajci provode u suradnji sa slovenskim i bosanskohercegovačkim kolegama, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u sjedištu zagrebačke policije.

Istraga je u tijeku tako da policija nije željela iznositi detalje o tome od kada akcija traje, koliki je broj ilegalno prebačenih osoba, ni o kolikoj se zaradi radi.

>>'Puštali' preko granice: Uhićena trojica policajaca iz Županje

Komentara 12

AM
a_morte_i_rossi
17:15 12.12.2012.

ma sta opet policija?!

KO
konstanta
17:30 12.12.2012.

@sjeverzapad - lijepo si to rekao, ali bih te ispravila, to ti je uobičajena moda sa malim preinakama, jer da nije tako svaka kriminalna radnja bila bi odmah sankcionirana.

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
16:49 12.12.2012.

izgleda da je to nova moda i u svakoj bandi mora biti nekoliko policajaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije