Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vršnjačko nasilje

Ravnatelj razredniku zabranio da prijavi zlostavljača

filip
Danijela Herceg/24sata
21.03.2010.
u 20:03

Potpredsjednica Đ. Adlešič sutra će s čelnicima škola razgovarati o mjerama suzbijanja i prevencije nasilja među mladima

Skupina učenika okomila se na kolegu. Kolektivno ruganje, “slučajno” naguravanje, oduzimanje njegovih stvari... Potrajalo je, pa je situaciju uočio i njihov razrednik.

Pozvao je roditelje glavnog nasilnika, ali oni su odbili razgovor sa psihologom kategorički odbacujući pomisao da je njihovo dijete nasilnik. Razrednik se obratio ravnatelju, no on mu nije dopustio da slučaj prijavi nadležnom centru za socijalnu skrb kako mu škola ne bi došla na zao glas!

– A slučaj je to iz škole koja ima i pedagoga i psihologa te iz sredine gdje centar za socijalnu skrb odlično funkcionira! Uza sve institucije, zakon i pravilnik, izostane postupanje ravnatelja. To je nedopustivo – kaže potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič uoči sastanka s ravnateljima osnovnih škola s kojima će preksutra razgovarati o prioritetnim mjerama postojećih nacionalnih dokumenata s temom “Suzbijanje i prevencija nasilja među mladima” koje je utvrdio Vladin Savjet za mlade kojim Đ. Adlešič predsjeda.

Od škola će tražiti da  vijeća za roditelje i vijeća za učenike više uključe u kreiranje mjera kojima će se određena sredina posvetiti.

– Roditelji znaju što je problem, u nekim je sredinama to agresija, u drugima droga, seksualni odgoj ili nešto drugo. Zato ne želimo napraviti uniformirani program, već potaknuti da se oni kreiraju prema potrebama. A onda će početi aktivna suradnja, uključit će se i Vladini interdisciplinarni timovi – najavljuje Đ. Adlešič i navodi primjer tima za droge koji je roditeljima pokazivao tablete, marihuanu i dr. te se pokazalo da mnogi, i visokoobrazovani, ne znaju kako izgleda ecstasy

Komentara 6

ST
stefanma
22:37 21.03.2010.

http://www3.khanratnik.com/?recruit=1H27711

DU
Deleted user
21:31 21.03.2010.

Hitno smijeniti Ravnatelja i njegove pomagaće! Ako je bilo ikakve sumnje u prikrivanja maloljetničkog delikventizma tada nema drugoga izlaza osim smjenjivanja svih ukljućenih u tu aferu od pedagoga, psihologa, razrednika i ravnatelja dok se problem ne razriješi. Ako je ravnatelj kriv nema što raditi u obrazovnom sustavu!

JO
Johny1973
07:34 24.03.2010.

Ma koje škole i popravni domovi. U vojsku s njima i to na 18 mjeseci pa da vidiš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije