Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
''VEOMA BOLESTAN'

Ratko Mladić zbog lošeg zdravlja izbjegao izjašnjavanje o krivnji

ratkomladic
Screenshot Haški sud
10.11.2011.
u 14:34

Bivši zapovjednik Vojske Republike Srpske Ratko Mladić neće se u četvrtak popodne pojaviti u sudnici Haaškog tribunala zbog bolesti.

Bivši zapovjednik Vojske Republike Srpske Ratko Mladić neće se u četvrtak popodne pojaviti u sudnici Haaškog tribunala zbog bolesti, priopćeno je u Haagu, prenosi agencija Beta.

Tribunal je objavio obrazac kojim je Mladić izvijestio sud da "danas nije u stanju nazočiti suđenju zbog bolesti" i kako je o tome razgovarao sa svojim braniteljem Brankom Lukićem te se odriče prava nazočnosti na raspravi o stanju u postupku.

On se na današnjem zasjedanju zakazanom za 16 sati trebao izjasniti o krivnji po trećoj dopunjenoj optužnici koju je tužiteljstvo podiglo krajem listopada, a dopunjena je optužbom za strijeljanje tridesetak Bošnjaka u selu Bišina kod Šekovića u ljeto 1995. Ostali navodi optužnice protiv Mladića ostali su isti. U 11 točaka optužen je za genocid, zločine protiv čovječnosti nad nesrbima i kršenja zakona i običaja rata tijekom sukoba u BiH 1992.-1995.

Kako je u srijedu priopćio Tribunal, liječnička ekipa iz Srbije sljedećeg će tjedna u pritvoru suda pregledati Mladića, što je on zatražio za zadnjeg pojavljivanja u sudnici početkom listopada, ponavljajući da je "veoma bolestan".

Komentara 6

MI
Mirel
16:43 10.11.2011.

Đubre pokvareno kad si ubijao onda si se smijao i bio zdrav. Pokaži se i sad đubre generalske četničke vojske, gdje su ti sad tenkovi. A Srbiju treba tužit zašto je ovo đubre krila 20 god. Svi u Srbiji su znali gdje je on.

PU
pumbica
11:40 11.11.2011.

Jadan Ratko.Zbog čega je obolio?Pa takav nitkov nema savjesti.Neka se ubi ko i Milošević.Jer druge kazne su pre blage za njega....

TO
Toni50
11:58 11.11.2011.

Ratko Mladić zbog lošeg zdravlja izbjegao izjašnjavanje o krivnji.. Ovi u Hagu uporno vjeruju tabletama jojima su lječili Miloševića da če pomoći i Mladiću !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije