Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob članica EU

Rastu tenzije: U Gibraltaru viđena britanska nuklearna podmornica

Gibraltar
Reuters/PIXSELL
26.08.2013.
u 15:39

Podmornica je viđena nekoliko dana nakon što je ratni brod britanske mornarice HMS Westminster stigao u Gibraltar.

Britanska nuklearna podmornica navodno je viđena kod obale Gibraltara, piše Daily Mail.

Očevici tvrde da su je u subotu vidjeli na površini u trenucima kada je sve napetija situacija između Španjolske i Velike Britanije oko prava na ribarenje u mediteranskoj "enklavi". Podmornica je viđena nekoliko dana nakon što je ratni brod britanske mornarice HMS Westminster stigao u Gibraltar.

"Uobičajeni posao"

Britansko Ministarstvo obrane odbilo je potvrditi ili demantirati informaciju da je nuklearna podmornica stacionirana u Gibraltaru. Glasnogovornica je kazala da i "ako je u Gibraltaru, tada je po svom uobičajenom poslu".

Stručnjak je kazao za Sun da postoji samo jedan razlog da podmornica izađe na površinu, a taj je "da bude viđena". Tenzije između dviju država Europske unije su se podigle ove godine zbog prava na ribarenje. Građenje umjetnog grebena sa betonskim pločama, od strane Gibraltara, razbjesnilo je španjolske ribare koji tvrde da su im onemogućili pristup nekim vodama.

Španjolska policija je, pak, bila na udaru kritika prošlog tjedna zato što su tijekom inspekcije razvili španjolsku zastavu na greben. Gibraltar je optužio policiju zbog kršenja "britanskog suvereniteta".

>>Španjolci natrag žele Gibraltar, ali ne bi vratili Ceutu i Melillu Maroku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije