Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poboljšanje radničkih prava

Rastu dodatak, regres, božićnica... Potpisan novi Kolektivni ugovor za zaposlenike Knauf Insulationa

Knauf Insulation
Knauf Insulation
05.02.2024.
u 13:18

"Smatram da smo kroz zadnjih nekoliko godina značajno unaprijedili uvjete i ostale benefite naših zaposlenika, ali smo također i kroz ostale aktivnosti radili na tome da osiguramo što bolje radne uvjete i što pozitivnije radno okruženje", rekao je direktor Stjepan Mršić

Novi Kolektivni ugovor za sve zaposlenike Knauf Insulationa Novi Marof potpisan je u utorak, 30. siječnja. Ugovor su potpisali uprava Knauf Insulationa i predstavnici Sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske. Potpisivanju je prisustvovao i Željko Klaus, predsjednik Sindikata EKN-a.

Novim Kolektivnim ugovorom, kako ističu iz tvrtke, potvrdili su poziciju jednog od predvodnika u poboljšanju radničkih prava u industriji. Također, ističe se kako je Kolektivnim ugovorom naglašeno da su tijekom pregovora pažljivo razmatrani svi prijedlozi sindikata, a rezultat su usklađivanja koja će unaprijediti uvjete zaposlenika.

Potpisivanjem novog Kolektivnog ugovora nastavljena je dugogodišnja uspješna suradnja uprave Knauf Insulationa Novi Marof i sindikata, a u isto vrijeme i kontinuirana briga novomarofske kompanije o zaposlenicima, njihovim pravima i nagrađivanju dugogodišnjeg rada i uspješnih rezultata koje postižu svojim snažnim svakodnevnim angažmanom, priopćeno je.

VEZANI ČLANCI:

Kolektivnim ugovorom povećao se stalni mjesečni dodatak na plaću s 350 na 425 eura bruto. Regres i božićnica povećani su s 331,81 na 350 eura neto, godišnja nagrada s 663,62 na 1120 eura neto, povećanje darova u naravi (Uskrsnice) te dodatak za djecu i topli obrok s 55,20 na 100 eura neto. Također, dogovoreno je i povećanje maksimalno ostvarivog iznosa otpremnine prilikom odlaska u mirovinu s 13.272,80 na 16.000 eura bruto. 

"Potpisivanje novog Kolektivnog ugovora samo je nastavak konstruktivnog dijaloga s našim sindikatom u cilju kontinuiranog poboljšanja zadovoljstva naših zaposlenika. Smatram da smo kroz zadnjih nekoliko godina značajno unaprijedili uvjete i ostale benefite naših zaposlenika, ali smo također i kroz ostale aktivnosti radili na tome da osiguramo što bolje radne uvjete i što pozitivnije radno okruženje. Na kraju, jedino na takav način možemo osigurati da naši zaposlenici, koji su najzaslužniji za svakodnevne uspjehe i izuzetne rezultate koje ostvarujemo zadnjih godina, budu zadovoljni s nama kao poslodavcem, odnosno da nas vide kao poslodavca koji se brine za njih. Sam kontinuitet rasta radničkih prava najbolje se može predočiti ako usporedimo porast ostvaren u zadnje dvije godine. Tako da, ako ova najnovija povećanja usporedimo s 2022. godinom, prava svih zaposlenika Knauf Insulationa značajno su povećana, od kojih posebno vrijedi istaknuti rast stalnog mjesečnog dodatka u iznosu od 122% te rast dara u naravi od 165%'', rekao je direktor Stjepan Mršić.

GALERIJA Tko ima najnižu, a tko najvišu plaću u Hrvatskoj: Za ovo zanimanje plaća je čak 3120 eura

Knauf Insulation
1/10

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije