Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glavni tajnik nato-a

Rasmussen: Hrvatski vojnici rade sjajan posao u Afganistanu

kosor
Davor Puklavec/PIXSELL
Autori: Nikola Sever Šeni, Sandra Veljković
30.04.2010.
u 12:57

U Afganistanu nam je cilj odgovornost predati Afganistancima kad to bude moguće i zato je važno uvježbati ih - kazao je Rasmussen istaknuvši da hrvatski vojnici u misiji u toj zemlji "rade sjajan posao".

- NATO savez cijeni hrvatski doprinos misiji u Afganistanu - kazao je nakon sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor u Zagrebu glavni tajnik NATO-a Andres Fogh Rasmussen.

U Afganistanu nam je cilj odgovornost predati Afganistancima kad to bude moguće i zato je važno uvježbati ih - kazao je Rasmussen istaknuvši da hrvatski vojnici u misiji u toj zemlji "rade sjajan posao".
 
Tri hrvatska tima sudjeluju u obuci vojske, a dva tima u obuci afganistanske policije - kazala je premijerka Kosor zaključivši da "treba učiniti sve za osnaživanje afganistanske vojske i policije kako bi oni mogli samostalno djelovati".

Premijerka je istaknula i podatak da je slučajno na dan Rasmussenova posjeta Zagrebu Sabor izglasovao povećanje broja vojnika u misiji u Afganistanu za 20 ljudi.

- To svjedoči o snažnom opredjeljenju Hrvatske za NATO savez - zaključio je glavni tajnik Rasmussen.

Jandroković i Rasmussen na večeri

Izgradnja sigurnosnih kapaciteta u Afganistanu glavni je čimbenik transformacije Afganistana i zadovoljstvo mi je što i RH pridonosi tom cilju, istaknuo je ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković u četvrtak na radnoj večeri s glavnim tajnikom NATO-a Andersom Foghom Rasmussenom.

Na večeri na kojoj je sudjelovao i hrvatski ministar obrane Branko Vukelić, Rasmussen je pak pohvalio suradnju Republike Hrvatske u Afganistanu i konstruktivni angažman u regiji jugoistočne Europe.

Jedna od tema razgovora bio je i novi strateški koncept NATO-a jer Hrvatska ima prigodu sudjelovati u izradi jednog od temeljnih dokumenata tog saveza.

Komentara 13

NE
neni
17:05 30.04.2010.

Kaj vam je svima krivo ..kaj ne piše Jugo vojska radi sajjan posao..hahahah

UK
Ugo Kajvez
13:08 30.04.2010.

\"Rasmussen: Hrvatski vojnici rade sjajan posao u Afganistanu\" ............. u čuvanja makova polja ......

BD
Biser dana
14:08 30.04.2010.

Da, hrane komarce u Afganistanu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije